Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті знайшли загадковий об’єкт який охороняється військовими (ФОТО, ВІДЕО)

На Закарпатті знайшли загадковий об’єкт який охороняється військовими (ФОТО, ВІДЕО)

На Закарпатті знайшли загадковий об’єкт який охороняється військовими (ФОТО, ВІДЕО)
На околиці Закарпатського села Холмець, яке знаходиться в Ужгородському районі Закарпатської області, з висоти пташиного польоту, можна помітити загадкову ділянку, доріжки якої розміщені так, що...

На околиці Закарпатського села Холмець, яке знаходиться в Ужгородському районі Закарпатської області, з висоти пташиного польоту, можна помітити загадкову ділянку, доріжки якої розміщені так, що утворюють містичний знак – легендару печатку Соломона, або як її ще називають – зірку Давида. Ким і коли створена ця зірка – залишається загадкою. Також вчені досі сперечаються, що саме можуть означати такі символи. Відомо те, що наразі ця територія охороняється військовими, це військовий режимний об’єкт, на який входити, звісно ж, заборонено. Один із променів зірки, яку добре видно у сервісі «Google Earth» торкається якоїсь будівлі, яка нагадує ангар. Верхній промінь зірки орієнтовано точно на північ, нижній – на південь. У центрі Зірки Давида також розміщена якась будівля, із заокругленими стінами.

ВІДЕО ДНЯ

Зірка Давида, або печатка Соломона (в ідиші вимовляється могендовід) – це емблема у формі шестикутної зірки (гексаграми), в якій два рівнобічні трикутники накладено один на одний – верхній кінцем вгору, нижній кінцем униз. Вони утворюють структуру з шести рівносторонніх трикутників.

Реклама

Для царя ця зірка означала і символізувала шість основних прагнень та почуттів людини. Головним із них було прагнення людини до свого Бога і Творця. Це прагнення виражав верхній кінець зірки. Коли це прагнення відсутнє – верхній кінець пропадає і залишається п’ятикутна зірка, яка усім відомо, що означає.

Згідно з легендою, цей символ був зображений на щитах воїнів царя Давида. Інший його варіант – п’ятикутна зірка, пентаграма, відома під назвою «печатки Соломона». Проте, зв’язок цього символу з ім’ям царя Давида, як і п’ятикутної зірки з ім’ям царя Соломона, не доведений.

Реклама

Вперше зображення зірки Давида знайшли на печатці, яка належала Єхошуа бен Ассіяху, який жив приблизно 2700 роців тому.

Існує дуже багато трактувань цієї Зірки. Зірка Давида, або як її ще називають печатка Соломона символізує, в першу чергу, абсолютний закон аналогії, який виражається містичною формулою: «Те, що внизу, подібно до того, що вгорі». Зірка Давида – це також символ еволюції людини: треба навчитися не лише брати, але й давати. За іншою версією, зірка Давида – з’єднання двох початків: чоловічого (трикутник з «широкими плечима», спрямований вершиною донизу) і жіночого (трикутник, спрямований вершиною догори). Є ще одне трактування, за яким шестикінцева Зірка Давида символізує Боже керівництво усім світом: землею, небом і чотирма сторонами світу – північ, південь, захід, схід.

Прийнято вважати, що така зірка має сильні властивості амулету і талісману, який застерігає від наврочення, порчі. У бронзовому віці цей знак часто використовувався у якості прикраси на світильниках, печатках, на посуді. В Середньовіччі «приховану печатку-зірку» знаходили в картинах, статуях, малюнках, гравюрах.

Реклама

Зірка Давида зображена на прапорі держави Ізраїль і є одним з основних його символів. У XIX столітті євреї обрали Зірку Давида у якості національного символу, як єврейський аналог християнського хреста. Саме у цей період шестикінцева зірка була прийняти практично усіма спільнотами єврейського світу. Вона стала розповсюдженим символом на будинках синагог і єврейських закладів, на пам’ятниках і надгробках, на печатках і бланках документів, на предметах побуту.

За арабською легендою, зірка і істинне ім’я Бога були викарбувані на кільці царя Соломона, завдяки якому він мав владу над арміями демонів – джинів. Печатку Соломона використовували в магії. Чаклуни вважали, що за допомогою такої печатки можна керувати демонами і духами і радили зображати печатку всередині або по периметру магічного кола. Щоб правильно зобразити цей малюнок необхідно малювати його в день і час Меркурія на пергаменті, виготовленому зі шкіри невинного козеня, або на чистому білому папері. До того ж, літери слід писати золотом. Опісля цієї процедури чаклун повинен освятити зірку і обприскати її святою водою. Що ж, можливо схожа процедура колись робилась і у закарпатському селі Холмець, де з висоти пташиного польоту можна і нині побачити цю загадкову, міфічну зірку, всередину якої закладено глибокий зміст та цікаву історію.

На Закарпатті знайшли загадковий об’єкт який охороняється військовими (ФОТО, ВІДЕО) – 01
На Закарпатті знайшли загадковий об’єкт який охороняється військовими (ФОТО, ВІДЕО) – 02

Віктор Тар

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно