Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

За контроль над Закарпаттям борються ПР та ЄЦ

За контроль над Закарпаттям борються ПР та ЄЦ
«Виборча кампанія на Закарпатті принципово різнилася від загальноукраїнської. Якщо на рівні України була партія влади проти опозиції, котра йшла трьома колонами, то у нас були дві провлані сили: ПР і...

«Виборча кампанія на Закарпатті принципово різнилася від загальноукраїнської. Якщо на рівні України була партія влади проти опозиції, котра йшла трьома колонами, то у нас були дві провлані сили: ПР і ЄЦ, які боролися за контроль над областю. Тому у нас була сама гра, яка не дуже стикувалася із загальноукраїнською.

ВІДЕО ДНЯ

По партійних списках закарпатський виборець робив вибір співголосний тому, що і у людей за перевалами. Тому ПР на Закарпатті взяла найбільше у порівнінні із західними областями». Так прокоментував Бюро «Аналітик-Контент» виборчу ситуацію на Закарпатті Сергій Федака, професор, політолог.

За словами Сергія Федаки, якщо у Львівщині десь 2% за ПР, то на Закарпатті – 25%. «Тут десь відвіграв свою роль угорський фаткор, бо ПР взяла до списку Іштвана Гайдоша. Крім того, закарпатці толерантні до влади, за принципом – всяка влада від Бога, – каже експерт. – Але є тут сильні і протестні настрої. Свобода раніше набирала в області 2-3 %, а тепер близкьо 12%. Це голоси тих, хто розчарувався у Батьківщині і УДРАі і кинувся туди. А інша частина нашого протестного електорату пішла до комуністів, тому десь 6% набрали, хоча раніше було близько 0%. По мажоритраці видно дуже чітке протистояння провладних сил. І виступити третьою силою нікому не вдалося. Чікто команда Балоги і команда Ледиди. За попередніми даними, розділилися по округах десь три на три. Тобто, виходить те, що пропонувалося минулого літа балогівцями, якби на їх пропозицію пристали – 3х3, це все обійшлося би з меншою кров’ю і меншими грошима. Чорний PR на цих виборах не відіграв якусь роль, це було змагання адмінресурсу і фінансового. Які виявилися, приблизно рівноцінними. Екзит-поли ті, які проводилися загальноукраїнські фірми збіжаться з результатами, у місцевих штабах десь була спокуса завищити результати.

Реклама

Чи будуть судові процеси? Згадуючи епопею 2003-2004 року, коли суди довго тяглися, будуть і зараз так».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно