Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Цигани проведуть "Форум розмаїття"

Цигани проведуть "Форум розмаїття"
У селі Концово Ужгородського району на Форум розмаїття зберуться представники ромської громади, журналісти, громадські активісти. На зустрічі вони обговорять на зустрічі актуальні проблеми...

У селі Концово Ужгородського району на Форум розмаїття зберуться представники ромської громади, журналісти, громадські активісти.

ВІДЕО ДНЯ

На зустрічі вони обговорять на зустрічі актуальні проблеми місцевої ромської громади та бачення їх у світлі виборчої кампанії.

Ромська група є найбільш соціально вразливою та незахищеною групою населення. Роми мають найнижчий рівень освіти, найвищий рівень захворювання на туберкульоз, високий рівень безробіття, проблеми з житлом. Окрім того багато з них мають проблеми з різними особистими ідентифікаційними документами.

Реклама

Значна кількість ромів під час виборів активно приймають участь у голосуванні, проте через малу освіченість та погане володіння українською мовою, вони погано орієнтуються у виборчих бюлетенях і часто голосують «за рекомендаціями» сусідів або членів родини. В ряді сіл великий вплив мають т. зв. «ромські» церкви, які впливають на волевиявлення громади. Саме цю особливість і використовують ряд політичних партій та кандидатів для збору голосів на свою користь.

Організатором Форуму виступатиме Закарпатське обласне молодіжне ромське об'єднання «Романі черхень» («Ромська зірка»). Захід є складовою проекту «Особливі виборці: голоси меншин у парламентській виборчій кампанії 2012 року», який реалізовує Молодіжний інноваційний центр «Медіа-М» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Реклама

Учасники Форуму обговорять актуальні питання життя ромської громади і накреслять шляхи інтеграції ромської меншини в українське суспільство.

Також у рамках форуму відбудеться проведення концерту силами місцевої ромської громади із залученням ромських музичних колективів під гаслом «Молодь голосує!»; проведення неформального міжкультурного діалогу між місцевими жителями (як ромами так і не ромами) та гостями заходу – журналістами, громадськими активістами, представниками органів місцевого самоврядування та кандидатів у депутати; приготування ромської національної страви – бограчу.

Форум розпочнеться 17 жовтня о 12:00. Адреса: c. Концово, вул. Тарнівецька б/н (ромське поселення), Ужгородський район, Закарпатська область.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно