Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сергій Ратушняк представив власний «AQUA RIO PARK» (ФОТО,ВІДЕО)

Сергій Ратушняк представив власний «AQUA RIO PARK» (ФОТО,ВІДЕО)
У неділю, 7 жовтня, відбулася знакова подія для Ужгорода зокрема та Закарпаття загалом. Адже саме цього дня презентували проект аквапарку, що зводиться в обласному центрі. Автором ідеї та спонсором...

У неділю, 7 жовтня, відбулася знакова подія для Ужгорода зокрема та Закарпаття загалом. Адже саме цього дня презентували проект аквапарку, що зводиться в обласному центрі. Автором ідеї та спонсором будівництва є Сергій Ратушняк. Він представив журналістам та мешканцям міста проект «AQUA RIO PARK» та відповів на питання, які виникали у присутніх.

ВІДЕО ДНЯ

Також усі бажаючі мали змогу оглянути хід будівельних робіт водно-розважального центру.

Як розповів Сергій Ратушняк, в «AQUA RIO PARK» до послуг дорослих та дітей буде цілий комплекс водних атракціонів – це і різноманітні гірки, а також ряд басейнів різної глибини та розміру. Подібних об’єктів у нашому краї ще не було.

Реклама

У планах – запуск комплексу саун та бань, що сприятиме не лише відпочинку, але й оздоровленню.

На території комплексу функціонуватимуть дитячий «бар», кафе, ресторан, встановлено зони для засмагання, волейбольний майданчик, спортивний зал, і звісно ж туалети, роздягальні, душові, ячейки для зберігання речей.

Реклама

Вже у червні басейни «AQUA RIO PARK» приймуть перших відвідувачів, а цілий комплекс буде зведено до кінця 2013 року.

Щодо функціонування водного центру взимку, то відповідаючи на це запитання, Сергій Миколайович розповів, що він вивчив досвід, який ефективно застосовується в одному з аквапарків Угорщини. «Для збереження тепла над одним із басейнів встановимо спеціальні надувні конструкції. При більшій кількості відвідувачів цю технологію можна буде використати і на інші басейни», – зазначив пан Сергій.

Він наголосив, що не переслідує мету заробити кошти, тож буде оприлюднено повний розрахунок собівартості утримання басейну в зимовий період і якщо достатня кількість бажаючих знайдеться, то комплекс працюватиме.

Реклама

Щодо літнього сезону, то квитки будуть доступними, щоб якомога більше людей могли долучитись до активного та здорового відпочинку. Місця вистачить всім, адже «AQUA RIO PARK» буде розрахований на понад 500 відвідувачів, а сучасні системи очищення води подбають про складову безпеки.

Враховуючи кліматичні особливості нашого регіону, то орієнтовна окупність центру становить 10 років, до прикладу у сонячній частині Європи цей період складає усього 2-3 роки.

Присутніх цікавило не лише будівництво аквапарку, але й бачення Сергійом Миколайовичем можливостей розвитку «Підзамкового». Адже до прикладу «Боздоський парк» отримав друге дихання саме за його підтримки. Працю і душу в «боздоський» вклав і тодішній його директор Олександр Черняк, який також завітав на презентацію проекту аквапарку.

Ратушняк зазначив, що в Європі поширена практика передавати в оренду об’єкти, у тому числі й історичні, з платою в 1 євро, але із зобов’язаннями розвивати та утримувати територію. Він згоден взяти в оренду за символічну суму дитячу залізницю, щоб її відродити, а також парк «Підзамковий». «За власні кошти у парку вже збудували туалет, лавиці, майданчики для петанку, гойдалки. Спортивний комплекс зробимо. Минулої весни я, мої племінники, друзі розгрібали завали і починали наводити порядок. Нам за це нічого не треба», – розповів Сергій Миколайович, додавши при цьому, що звертався до влади, у тому числі й нинішнього кандидата в нардепи, керівника «Закарпаттяобленерго» Ковача провести нормальну електромережу для освітлення парку та розвитку інфраструктури. «Не зробили», – констатував Ратушняк

«Нехай віддадуть мені в оренду, при чому без права приватизації чи переробки дерев на щепу – воно мені не потрібно, адже насолода знаходитися у парку. У влади бюджету на це нема і не буде, не слід очікувати добросовісного ставлення до роботи із зарплатою у 800 грн. Я ж маю зацікавленість і бажання комплексного розвитку парку «Підзамковий».

Кореспонденти поспілкувалися з присутніми на презентації.

Олександр, архітектор «AQUA RIO PARK», розповідаючи про будівництво зазначив, що стару чашу басейну було зведено ще за часів Чехо-Словаччини без інженерних розрахунків. На сьогодні збудовано монолітну чашу, що відповідає сучасним нормам та виключає втрати води. «Такий комплекс, як аквапарк, надзвичайно потрібен Ужгороду та Закарпаттю. Тому Сергій Миколайович подав ідею, і ми працюємо над її реалізацією. Даний об’єкт розрахований на всі вікові категорії і є багатогранним у функціональному використанні – можна займатися спортом, відпочивати, розважатися».Олександр Черняк, екс-директор парку «Боздоський» зізнався – йому шкода, що аквапарк зведуть не у «боздоському» як це планувалося, однак політично недалекі та меркантильні особи перешкодили свого часу будівництву такого необхідного для міста об’єкту.

Реклама

«Але, як бачимо, Сергій Миколайович не відмовився від цієї ідеї і я радий, що водний центр в Ужгороді таки буде. Не зважаючи ні нащо, нам багато чого вдалося зробити в Боздоському парку – алеї, освітлення, атракціони, лавиці. Зараз оживає «Пізамковий». Якщо знадобиться мій досвід, то я завжди готовий працювати у цій сфері», – поділився Олександр Гаврилович.

Тетяна: «В Ужгороді нема взагалі місця, куди влітку можна піти цікаво і головне безпечно відпочити на воді з дітьми. Відкриття аквапарку – це чудово, безперечно. Здоров’я та успіхів Сергію Миколайовичу, у всіх його починаннях».

Тож влітку ужгородцям та гостям обласного центру не доведеться шукати місце для порятунку від спеки, адже ми отримаємо цілий водний світ з басейнами, атракціонами для дітей, молоді та дорослих. Зустрінемо наступне літо під знаком «AQUA RIO PARK» – це правильний відпочинок!

Данило Баник

Сергій Ратушняк представив власний «AQUA RIO PARK» (ФОТО,ВІДЕО) – 01
Сергій Ратушняк представив власний «AQUA RIO PARK» (ФОТО,ВІДЕО) – 02
Сергій Ратушняк представив власний «AQUA RIO PARK» (ФОТО,ВІДЕО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно