Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Село на Берегівщині залишилось без амбулаторії

Село на Берегівщині залишилось без амбулаторії
Жителям села Гут, що на Берегівщині, краще взагалі не хворіти. Вже багато років в населеному пункті амбулаторія знаходиться в пристосованому приміщенні, умови якого залишають бажати...

Жителям села Гут, що на Берегівщині, краще взагалі не хворіти. Вже багато років в населеному пункті амбулаторія знаходиться в пристосованому приміщенні, умови якого залишають бажати кращого.

ВІДЕО ДНЯ

Лікаря в селі також немає. Вихід з ситуації є, кажуть в сільській раді - побудувати нову амбулаторію. Та без допомоги держави проблему не вирішити.

Отримати вчасну та якісну медичну допомогу для жителів берегівського села Гут справжня розкіш, каже місцева жителька пані Сільвія. Розповідає, коли хтось з родини захворіє, на місцевого лікаря розраховувати не доводиться. У медичні заклади найближчих до населеного пункту міст Берегова або Мукачева звертаються за необхідності і решта жителів села. Причини очевидні: стан приміщення, в якому знаходиться сільська амбулаторія, залишає бажати кращого. Лікаря на селі також немає, тільки фельдшер та акушерка. Та й тих на робочому місці ми не знайшли. Як виявилось, фельдшер наразі у відпустці, акушерка з’явилась за кілька хвилин. Утім говорити на камеру про проблеми амбулаторії навідріз відмовилась, та й взагалі намагалась у кадр не потрапляти. Не на камеру сказала, що давати будь-який коментар заборонила начальник відділу охорони здоров’я Берегівської райдержадміністрації.

Реклама

Вже від сільського голови ми дізнались і про те, що амбулаторія тимчасово знаходиться в пристосованому приміщенні місцевої релігійної громади. До того ж ці приміщення на прохання релігійної громади незабаром взагалі доведеться звільнити.

Вихід з ситуації сільський голова бачить у будівництві нової амбулаторії, тим більше фундамент для майбутньої будівлі вже є. Ділянка, на якій побудований фундамент, знаходиться на балансі сільської ради, тож залишається знайти кошти для будівництва амбулаторії. Переживають жителі села перш за все за своїх дітей які хворіють найчастіше. Кажуть, найцінніше в людини – здоров’я , а при відсутності елементарної допомоги у разі потреби і життя селян може опинитись під загрозою.

Реклама

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно