Яблука корисні для людського організму
Дослідження показали, що головне багатство яблук - антиоксиданти. Саме ці речовини захищають нас від раку, хвороб серця і судин і від старіння взагалі. І за вмістом цих речовин яблука займають лідируючі позиції серед інших фруктів. І, що дуже важливе, на відміну від вітамінів антиоксиданти не руйнуються при зберіганні.
ВІДЕО ДНЯУчені виявили, що екстракти яблук ефективно блокували ракові клітини. Могутнішу дію мав тільки екстракт журавлини. І ще з`ясувалося, що максимальну кількість цілющих речовин містить яблучна шкірка. Тому ті, хто любить яблука, зчищаючи шкірку, багато що втрачають.
Ось лише невеликий перелік корисних "яблучних властивостей":
Реклама1. Яблука відновлюють кров.
2. Вони стимулюють прилив життєвих сил, допомагають при стресах і втомі, зміцнюють серцево-судинну систему і покращують роботу мозку.
Реклама3. Яблука дуже корисні гіпертонікам, оскільки видаляють з організму надмірні воду і сіль, чим сприяють зниженню кров`яного тиску.
4. Яблука корисні при отруєннях.
5. Цей фрукт покращує травлення, тому що має потрібні органічні кислоти: яблучна, лимонна, саліцилова і борна.
Реклама6. Яблука допомагають худнути.
7. Яблука навіть рівень холестерину знижують! Для цього досить з`їдати в день два-три яблука.
Що ще треба знати про яблука:
Зелені корисніші червоних. У них більше цінних речовин. До того ж вони не викликають алергії, тому їх (або їх сік) рекомендують давати навіть найменшим дітям і вагітним жінкам.
Яблука здатні частково компенсувати шкоду від тютюну: у них є антиоксиданти, що захищають легені від нікотину.
Яблука підвищують стійкість організму до дії радіації.
За змістом йоду яблука поступаються тільки морським продуктам.
РекламаНа жаль, яблука корисні не всім. У сирому вигляді їх небажано їсти людям з виразковою хворобою. Хоча одне яблучко після їжі не нашкодить.
Надія Сідун