Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як обдурити свій організм і апетит?

Як обдурити свій організм і апетит?
Можна, звичайно, вести виснажливу боротьбу з власним тілом за позбавлення від кожного граму зайвої ваги. Але краще поступити по-жіночому - просто... обдурити свій організм. Невеликі хитрощі простимі,...

Можна, звичайно, вести виснажливу боротьбу з власним тілом за позбавлення від кожного граму зайвої ваги. Але краще поступити по-жіночому - просто... обдурити свій організм. Невеликі хитрощі простимі, якщо вони дозволяють без особливих зусиль скинути декілька кілограм і відчувати себе активнішою, красивішою і здоровішою.

ВІДЕО ДНЯ

У більшості жінок, страждаючих від зайвої ваги, порушений водний обмін, тобто кількість води в організмі перевищує норму.

Це пов'язано з тим, що у огрядних людей виробляється надлишок інсуліну, який стає причиною затримки рідини і підвищення апетиту. Одночасно з цим накопичується вода - вона утворюється в процесі окислення їжі, що поступає в організм.

Реклама

Що б таке з'їсти, коли ми вирішили схуднути, але дуже хочеться?

Загальна рекомендація у всіх дієтах для схуднення - вживання соків, фруктів і овочів, хлібу з муки грубою помолу, йогурту. Ось вони-то і вбережуть від бажання наїстися до відвалу увечері. Один-два фрукта або овоча на кожну їду дадуть відчуття ситості і природним чином скоротять споживання калорій.

Реклама

Перекушування робіть кожні 4 години. Невеликі порції їжі допоможуть підтримувати рівень цукру в крові, що позбавить Вас від перепадів настрою і нездоланних нападів голоду. Удома і на роботі завжди майте під рукою 'кладовочку' з апельсинами, яблуками, галетами і іншими низькокалорійними, але смачними 'штучками'. Головне - не відчуття насичення, а відчуття задоволення!

Давайте собі поблажку. Але потім спокутуйте 'грішки'. З'ївши пиріжок вдень, увечері відмовіться від чого-небудь не менш калорійного, але не такого спокусливого. Закручуйте гайки поступово. Урізуйте свій раціон на 100 ккал щодня: замініть чергову шоколадку апельсином, печення - квашеною капустою.

Розважайтеся. Щодня пробуйте нове блюдо, і свіжі смакові відчуття позбавлять Вас від 'дієтичної нудьги' і сумної підозри, що краса дійсно вимагає жертв і ця жертва - Ви.

Реклама

Як відчувати себе завжди ситою?

Їжте поволі. Тілу потрібно 20 хвилин, щоб сигнал 'я сита' дійшов від шлунку до мозку. Гаряча їжа поглинається повільніше холодної.

Готуйте швидко. Тоді Ви не встигнете 'збожеволіти' з голоду, відчуваючи кухонні запахи. Використовуйте наперед очищені або заморожені овочі. Ніколи не їжте на ходу, чим-небудь займаючись, - прибиранням, читанням і т.п. Якомога менше пробуйте їжу під час приготування, а краще взагалі не пробувати. Чистіть зуби після їди. Якщо в роті залишиться смак їжі, тіло 'думатиме', що Ви ще не наситилися. Пийте воду - один стакан перед їдою і по одному стакану кожні дна години протягом дня. Це заглушить відчуття голоду і позбавить Вас від вечірніх атак апетиту. Хай завжди буде напоготові пляшка мінеральної води без газу. А ось кава сприяє появі апетиту!

Як зменшити калорійність їжі, не позбавляючи себе радощів гастрономів?

Ось декілька прийомів

Використовуйте спеції. Деколи за справжній апетит ми приймаємо бажання пережити гострі смакові відчуття. Приправи допоможуть Вам задовольнити його.

Лютий ворог апетиту - часник! Розітріть три часточки часнику і залийте стаканом кип'яченої води кімнатної температури. Через добу настій готовий. Приймати по столовій ложці перед сном. Цукор в десертах можна замінити на ваніль або корицю. Вживайте переважно необроблені або мінімально оброблені продукти - хліб з муки грубого помелу замість білого. Низькокалорійні 'версії' знайомих продукюв переважно всіх інших. 'Худі' соуси замість жирних (на маслі, майонезі або сметані). Курча буде не менш смачне з гірчицею або овочевим соусом.

Реклама

Вечір - самий 'небезпечний' час діб! Увечері ми залишаємося наодинці з апетитом. Краща оборона для Вашої дієти: не приходьте додому голодною.

Є ще така тактика заборони апетиту - правило '+5 мінус кг'. Протягом одного тижня, коли Ви приходите додому і відчуваєте пристрасне бажання накинутися на їжу, зробіть над собою зусилля і потерпіть 5 хвилин. На другому тижні почекайте 10 хвилин і т.д. Навчившися стримуватися протягом 20 хвилин, Ви почнете контролювати імпульсне бажання покласти що-небудь в рот.

Як обдурити апетит за допомогою фізичних навантажень!

Ніколи не відмовляйтеся від фізичних вправ тільки тому, що у Вас немає часу виконати комплекс цілком. Краще хоч яке-небудь навантаження, ніж ніякий.

Правильно складіть розклад. Якщо попереду важкий робочий день, почніть його з тренування. А якщо Ви хочете зменшити апетит перед вечерею, то займайтеся в 17-18 годин. Стрес і втому зніме вечірнє тренування, близько 20 годин.

А як приспати апетит без тренувань?

Рутинна робота по будинку - це аеробіка, адже при банальному митті полови спалюється 250-400 ккал в годину, гладженні білизни - 250, машинному пранню - 160.

Реклама

Проходьте пішки декілька зупинок до роботи, магазина. Порада всім відома, але чомусь йому мало хто слідує їй. Ліфт у Вашому житті повинен стати поняттям абстрактним. Скрізь, де можна, підіймайтеся і спускайтеся по сходах.

Додайте романтики. Заведіть звичку милуватися панорамою міста, заходом або сходом сонця з високих точок (горбів, башт, останнього поверху). Хай коханий вважає це Вашим капризом. З одного боку - свіжий струмінь у відносинах, з іншою - фітнес.

Як дійсно позбавитися бажання з'їсти зайвий шматок?

Надихайтеся чужими успіхами. Змогли інші - зможете і Ви! Історії перемоги над власною вагою в журналах, чужа струнка талія - краща мотивація і джерело надихання для вас. Якщо Ви - один з тих щасливців, яким вдається спати по 10-12 годин в добу, то у Вас набагато більше шанси зберегти струнку фігуру! Глибокий сон сприяє виробленню гормону, схожого з гормоном зростання, який прискорює процес обміну речовин.

Одягайтеся модно і із смаком. Прекрасний зовнішній вигляд додасть Вам упевненості, і потреба у втісі їжею відпаде. Це і стимул, щоб стежити за своєю фігурою.

Не голодуйте: менше 1 000 ккал в день - небезпечно для здоров'я.

Зважуйтеся не частіше одного разу на день: вміст води в організмі міняється протягом дня на 0,5-1 кг, а м'язи важать більше, ніж жир.

Реклама

Уникайте алкоголю - він підсилює апетит і ослаблює волю.

Які пастки підстерігають нас?

1. Їжа як проведення часу.

Коли не знаєш чим зайнятись, дуже легко почати їсти, щоб хоч чимось зайняти себе. Щоб цього уникнути, засвойте декілька правил:

- прагніть дотримувати свій звичний режим харчування;

- плануйте все наперед. Якщо Ви збираєтесь на тривалу прогулянку, захопіть з собою обід.

2. Їжа разом з дітьми.

Реклама

Будьте обережні. Так легко, піддатися вмовлянням і відправитися до 'Макдональдс' поїсти гамбургерів замість того, щоб обмежитися легким салатом і фруктами. До того ж здорове харчування піде на користь не тільки Вам, але і Вашій дитині. Те ж саме відноситься і до солодощів: краще купите які-небудь фрукти, ніж льодяники або шоколадки, в яких нічого немає, окрім цукру. Головне - спілкування, а не їжа. Гра в хованки в лісі запам'ятається Вашим дітям більше, ніж трапеза в кафетерії.

3. Шведський стіл.

Рясний шведський стіл може поруйнувати будь-які благі наміри. У думках уявляйте собі, що Ви станете їсти. Якщо спочатку з'їсти багато салатів, то у Вас в шлунку залишиться менше місця для решти калорійніших страв. Головне - не кількість, а якість. Без обмежень їжте фрукти і свіжі овочі.

4. Свята.

Постарайтеся наперед з'ясувати, скільки свят Вас чекає в майбутньому місяці. Відзначте ці дні у себе в щоденнику. Люди часто бувають приголомшені, знайшовши, що протягом одного місяця у них заплановано від чотирьох до десяти подібних заходів. Перед тим, як відправитися на чергове святкування, підготуйте невеликий план дій. Вирішіть наперед, що і скільки Ви їстимете і питимете. Знайдіть собі союзників. Особливо це торкається сімейних свят, тому що на них прийнято, щоб столи ломилися від страв, і сильні традиції 'чистих тарілок'. В цьому випадку дуже важливо уміти домовлятися. Спробуйте наперед пояснити родичам, які цілі Ви перед собою ставите і попросите їх Вам допомогти. Це може бути прохання зварити Вам окремо овочі і не розкладати всю їжу відразу по тарілках. Якщо Ви йдете в гості, де Вам незручно відмовитися від пригощання, з'їжте цукерочку, але на основі не цукру, а сорбіту.

Життя, молодість і краса - це чудо. І це чудо ми тримаємо в своїх руках! У теорії ми всі жадаємо здорового молодого життя, а на практиці в більшості випадків робимо все, щоб позбавити себе краси і молодості. Тільки подумайте, Ви зможете довести своє тіло до досконалості.

Надія Сідун

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно