Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді протестуватимуть проти закону "про наклеп"

В Ужгороді протестуватимуть проти закону "про наклеп"
1 жовтня, о 16:00, під Закарпатською обласною державною адміністрацією відбудеться протест проти проекту закону №11013 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального Кодексів...

1 жовтня, о 16:00, під Закарпатською обласною державною адміністрацією відбудеться протест проти проекту закону №11013 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального Кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)».

ВІДЕО ДНЯ

Усі небайдужу до долі свободи слова в Україні зберуться з білими листочками в руках, щоб таким чином показати неможливість вільно висловлюватися. Також на акції будуть збирати підписи проти закону, котрі опісля відправлять президенту Віктору Януковичу.

Нагадаємо, що 18 вересня Верховна Рада підтримала у першому читанні "наклепний" закон регіонала Віталія Журавського. Якщо закон підтримають у другому читанні та його підпише президент - ув’язнення в першу чергу загрожуватиме журналістам, адже документ декларує штраф від 8,5 до 25 тисяч гривень штрафу чи виправні роботи строком від 2 до 5 років за публічний наклеп.

Реклама

Журналісти з десяти найбільших українських журналістських організацій (серед яких: Національна спілка журналістів України, Комісія з журналістської етики, Незалежна медіа-профспілка України, журналістський рух "Стоп цензурі!", бюро розслідувань «Свідомо» та ін.) у понеділок, 1 жовтня, вийдуть на акцію проти закону №11013 про наклеп під стіни комітетів Верховної Ради.

Усі ці організації та провідні журналісти України закликають закарпатських медійників підтримати протест та вийти 1 жовтня, о 16:00 під стіни Закарпатської облдержадміністрації з білими папірцями (формату А4), котрі символізуватимуть "порожні новини" після прийняття закону в цілому. Також на акції будуть збирати підписи проти закону, котрі опісля відправлять президенту Віктору Януковичу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно