Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Іршавщині соціальні працівники допомогли розшукати дітей

На Іршавщині соціальні працівники допомогли розшукати дітей

На Іршавщині соціальні працівники допомогли розшукати дітей
У липні до фахівця із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ганни Янтолик з проханням допомогти звернувся чоловік з Білок. Як з’ясувалось, дідусь занепокоєний...

У липні до фахівця із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ганни Янтолик з проханням допомогти звернувся чоловік з Білок. Як з’ясувалось, дідусь занепокоєний долею своїх онуків: одинадцятирічного Василька та дев’ятирічного Артемка, яких у травні минулого року батьки вивезли з собою за межі області. Каже, коли йому вдавалося вийти на зв’язок з дітьми, вони скаржилися, що голодують, школу не відвідують, батьки переїздять з місця на місце, не маючи постійного заробітку, просили вислати їм гроші на харчі.

ВІДЕО ДНЯ

Чоловік зізнається, що син та невістка, проживаючи вдома, часто зловживали алкоголем, тому дітей доглядав він. Фахівець із соціальної роботи не просто вислухала стурбованого, але й взялася допомогти. Зрозуміло, що дітям краще вдома, де у них є будинок, створені всі умови для проживання і повноцінного розвитку. Тому Ганна Янтолик звернулася до своїх колег з центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання батьків у Борівський район Харківської області, аби вивчили ситуацію на місці. Їм вдалося з’ясувати, що напередодні чоловік та жінка з двома дітьми покинули місце проживання і виїхали в невідомому напрямку.

Численні звернення у районні відділи УМВС України в Харківській області, центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей райдержадміністрацій про можливе місце знаходження дітей не давали бажаного результату. Сім’ю не могли розшукати, паралельно соціальним працівником велася робота з родиною. Зрештою, це і допомогло. Сім’я вийшла на зв’язок з родичкою із Росії, яка і допомогла доправити розшукуваних додому.

Реклама

Тепер робота з сім’єю, що знаходиться під соціальним супроводом фахівців районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, триває. Для того, щоб краще зрозуміти проблеми батьків, соціальний працівник Ганна Янтолик відвідує сім’ю, надає їм поради щодо виховання, всебічного та гармонійного розвитку дітей, налагодження стосунків у родині та з оточенням, ведення здорового способу життя.

За весь час наполегливої праці із цією сім’єю їм надано цілий комплекс соціальних послуг. Вже можна говорити про позитивні зрушення: хлопчики Василько та Артемко влаштовані на навчання у школу, молоді батьки зрозуміли свої життєві помилки та щасливі, що мають рідну людину – батька, якому на старості літ завдали страждань, а він, незважаючи ні на що, ревно дбає про добробут родини.

Реклама

Іршавська РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно