Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Молоді закарпатці отримали допомогу на організацію підриємництва

Молоді закарпатці отримали допомогу на організацію підриємництва

Молоді закарпатці отримали допомогу на організацію підриємництва
Одним із найбільших прагнень сучасної молоді є досягнення особистої і фінансової свободи. Молоді люди у своїй переважній більшості позитивно ставляться до ринкових форм господарювання, вони більш...

Одним із найбільших прагнень сучасної молоді є досягнення особистої і фінансової свободи. Молоді люди у своїй переважній більшості позитивно ставляться до ринкових форм господарювання, вони більш активні і пристосовані до підприємництва, ніж дорослі.

ВІДЕО ДНЯ

Тому і не дивно, що мрія мати “свою маленьку справу” міцно сидить у головах багатьох молодих українців та й загалом у будь-якої людини. Проте часто вона так і залишається мрією. Страх відповідальності, брак коштів і просто невпевненість у собі змушує молодих відкладати у довгий ящик відкриття власної справи.

Саме у таких випадках і стає у нагоді служба зайнятості, адже для тих осіб, які з певних причин втратили роботу, зареєструвалися у центрі зайнятості та відповідають певним умовам, можливе започаткування власної справи і отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для її організації.

Реклама

За сприянням служби зайнятості Закарпаття одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності тільки протягом 2012 року вже отримали 175 осіб, з них 98 осіб з числа молоді до 35 років, що становить 56% від загальної кількості.

Позитивним моментом тут є те, що молодіжне підприємництво як новий напрямок розвитку економічних процесів дозволяє ефективно вирішити проблему зайнятості молоді, а також молоді підприємці зацікавлені у нарощуванні обсягів вироблених товарів і послуг, а завдяки цьому і зростанні своїх доходів, створенні нових робочих місць, підвищенні споживчого попиту. Так, протягом 2012 року приватними підприємцями, котрі організували свою діяльність за сприянням служби зайнятості, а саме завдяки одноразовій виплаті допомоги по безробіттю було працевлаштовано 164 особи.

Реклама

Розвиток молодіжного підприємництва є одним із шляхів зниження напруги на ринку праці, підтримки зайнятості молоді та в цілому поліпшення соціально-економічного стану регіону.

Боротьба з молодіжним безробіттям, яка породжує соціальну незахищеність і відчуття знедоленої людини, повинна зробити значний внесок в розвиток економіки України. Крім того, той, хто успішно розпочав трудове життя, має менший ризик тривалого безробіття у майбутньому, і як наслідок – довше щасливіше життя.

Розалія Акименко, провідний спеціаліст відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно