Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На утеплення закарпатських лікарень піде 34 млн. грн.

На утеплення закарпатських лікарень піде 34 млн. грн.
На Закарпатті триває процес утеплення закладів соціальної сфери. Роботи вже завершуються у п’яти школах. Також тепліше взимку стане у двох районних лікарнях – Виноградівській та Берегівській. Усі...

На Закарпатті триває процес утеплення закладів соціальної сфери. Роботи вже завершуються у п’яти школах. Також тепліше взимку стане у двох районних лікарнях – Виноградівській та Берегівській. Усі вищезгадані заклади модернізуються завдяки виконанню зобов’язань Кіотського протоколу.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні у п’яти корпусах Берегівської РЛ тривають роботи з утеплення фасадів – задля цього у стіни монтують мінвату. Починають також заміну старих вікон на металопластикові. Як розказав головний лікар закладу Іван Малеш, після утеплення приміщень лікарні, очікують на майже двадцятивідсоткову економію на енергоносіях.

Усього в Берегівській районній лікарні мають замінити 650 вікон. Єдиний корпус, який поки під програму утеплення не потрапив – будівля, де розташоване, зокрема, й пологове відділення. Статистика свідчить, що більшість жінок району народжують саме у цьому відділенні – за весь 2011 рік лише 40 породіль народжували в інших стаціонарах. Корпус будували ще за часів Австро-Угорщини, тому він вважається пам’яткою архітектури. Але колектив закладу сподівається: утеплення цього приміщення стане наступним етапом уже у 2013-му.

Реклама

На заміну вікон та дверей, утеплення фасадів, частковий ремонт даху у Виноградівській РЛ піде 18,6 млн. грн. Це майже на три мільйони більше, аніж планують витратити в Берегівський лікарні. Після завершення робіт з утеплення тут також очікують на суттєву економію.

Усі зекономлені кошти залишаться у бюджетах вищезгаданих закладів. Використати їх планують, здебільшого, на закупівлю медикаментів та покращення харчування, - повідомляє прес-центр Закарпатської ОДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно