Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В ОДА обговорили процес реформування земельних відносин

В ОДА обговорили процес реформування земельних відносин
У середу, 13 вересня, в облдержадміністрації відбулася нарада під головуванням заступника керівника краю Михайла Поповича стосовно стану інвентаризації та грошової оцінки земель області. Захід...

У середу, 13 вересня, в облдержадміністрації відбулася нарада під головуванням заступника керівника краю Михайла Поповича стосовно стану інвентаризації та грошової оцінки земель області. Захід пройшов за участі радника голови Державного агентства земельних ресурсів України Олександра Філатова.

ВІДЕО ДНЯ

Обговорення земельних питань краю розпочалося ще у понеділок, під час селекторної наради за участі радника Президента України Олександра Нєфьодова. За його словами, земельні питання будуть розглянуті на Раді регіонів, що відбудеться у листопаді. Також Президент України Віктор Янукович у своєму дорученні Кабміну чітко визначив пріоритетні напрями реформ і заходи, які будуть реалізовуватися у 2013 році. Ці напрями, включають і реалізацію реформи у сфері земельних відносин.

Тож у середу в облдержадміністрації зібралися представники управлінь агропромислового комплексу, лісового господарства, держкомзему, агролісгоспу, щоб окреслити основні напрацювання, проблемні питання у цій сфері.

Реклама

Торкнулися учасники наради питання видачі державних актів на землю, упорядкування земельних записів, інвентаризації земель на території області, створення цифрової картографічної бази даних.

- У сучасних умовах зростає потреба в оперативному оновленні інформації, не виключенням є і земельна сфера. Земля, природні ресурси, на які розширення виробництва створює тиск, потребує ефективної системи керування. Загальних знань уже не достатньо, сучасність вимагає якомога детальнішої інформації про землекористування, - відзначив Михайло Попович.

Реклама

Надзвичайно важливою для краю є інвентаризація земель сільськогосподарського призначення, зважаючи на те, що відсоток сільських мешканців в області вищий, ніж загалом по Україні (63 % проти 32%). На противагу ж цим показникам, з усього земельного фонду Закарпаття, який становить 1 мільйон 275 тисяч гектарів, 57 % – це ліси, і тільки 37% - сільськогосподарські землі.

Заходи, що стосуються реформування земельних відносин, у розрізі регіонів також проаналізують та систематизують районні відділи держкомзему, місцеві адміністрації.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно