Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Друга шкіра людини

Друга шкіра людини
Одяг може і захищати, і руйнувати організм. Одяг називають другою шкірою. І недаремно. Адже він так само, як і шкіра, захищає наш організм від шкідливого впливу навколишнього...

Одяг може і захищати, і руйнувати організм.

ВІДЕО ДНЯ

Одяг називають другою шкірою. І недаремно. Адже він так само, як і шкіра, захищає наш організм від шкідливого впливу навколишнього середовища: від пронизливих променів, пилу, переохолодження тощо. Завдяки цьому зберігається в нормі рН шкіри, її мікрофлора, від чого залежить імунітет усього організму. Але це лише за умови, якщо одяг зручний і, найголовніше, виготовлений з природного матеріалу, який ще й відновлює та посилює енергетику людини. Якщо ж білизна, сорочки, сукні тощо пошиті з синтетичного матеріалу, вони негативно впливають і на фізіологічні, і на енергетичні показники організму.

Вовна

Реклама

Костюм з чистої вовни не лише гарний, а й теплий, має позитивну енергетику. Але у поєднанні з синтетичною сорочкою він не матиме сприятливої дії на організм. Бо вовна посилить негативні властивості синтетики.

Вовна має потужну енергетичну структуру, випромінює всі позитивні властивості хутра тварин, посилюючи їх. Що товща й грубша вовняна тканина, то більший запас життєвої енергії вона в собі зберігає. Тому вовняна тканина є джерелом природного підживлення організму енергією чистого жовтого спектра, яка взаємодіє з тонкими структурами власника одягу. Така тканина корисна для людей пасивних, скромних і сором’язливих. А ось занадто активним і непосидам не варто носити вовняного одягу, бо він посилить ці риси. А перенасиченість може спричиняти підвищену дратівливість.

Реклама

Зате ослабленим і хворим людям корисно не тільки носити вовняні речі, а й укриватися вовняною ковдрою, ходити по вовняному килимі. У цій енергетичній обстановці вони позбудуться відчуття втомленості.

Бавовна

Прояв властивостей бавовни залежить від фактури тканини і попередньої обробки сировини. Що тонша бавовняна тканина, то краще проявляються її властивості.

Реклама

Бавовна годиться для всіх. Вона врівноважує нервову систему, заспокоює, поліпшує настрій. Бавовна чудово знімає стреси, допомагає у разі душевних травм і неврозів.

Одяг із бавовняної тканини допомагає швидше відновлюватися після перевантаження. Тому людям, які ведуть активний спосіб життя, часто потрапляють у стресові ситуації, перепрацьовують, корисно спати на бавовняній постільній білизні під ватяною бавовняною ковдрою.

Це стосується й замкнутих, потайних людей. Бавовняний одяг та постільна білизна допоможуть їм зменшити напруженість, внутрішньо заспокоїтися. Людям цього типу для відновлення душевної рівноваги й енергетичного підживлення корисно поєднувати бавовняну постільну білизну з вовняною ковдрою.

Льон

Людям холеричного темпераменту та активного способу життя варто носити лляний одяг. Він завжди несе відчуття прохолоди. А отже, допоможе зберігати здоровий глузд, витримку, зосередженість, спокійну зібраність.

Тому ця тканина оберігає від безцільної витрати енергії, спрямовує сили в одне русло. Крім того, льон є ізолювальним матеріалом у взаємодії з іншими. З нього все немов зісковзує, відображаючи прямі удари та повсякденний енергетичний пресинг. Одяг із льону корисно носити у людних місцях, він захищає від емоційної неурівноваженості натовпу.

Закритим і некомунікабельним людям льон також послужить як захисник. Бо люди цього типу надзвичайно чутливі до ставлення до них оточуючих. Під час спілкування такі люди швидко втомлюються від внутрішнього напруження, адже постійно оцінюють відчуття і наміри співрозмовника, щоб підлаштуватися під його настрій і відреагувати на емоційний сплеск або протистояти енергетичному тиску. Льон допоможе забрати значну частину стороннього впливу.

Реклама

А ось для домашнього одягу лляну матерію не треба використовувати. Бо він відгороджуватиме від близьких людей.

Властивості льону також залежать від обробки, головним чином від забарвлення. Сила дії льону безпосередньо пов’язана з кольором тканини. Якнайповніше свої властивості проявляє нефарбований льон. А насичені теплі тони можуть приглушити або навіть звести нанівець його дію, оскільки теплі кольори суперечать енергетичним особливостям льону. Холодні ж відтінки — білі, сині, зелені й сірувато-бежеві — відповідають його властивостям.

Чорний колір значно посилює властивості льону, і людям з тонкою душевною організацією він може принести відчуття дискомфорту. От чому під час великих переживань чорний льон може дуже нашкодити, змусити людину знов і знов переживати своє горе. Строкаті лляні тканини дуже швидко втрачають свої первинні властивості.

Шовк

Шовк відрізняється значною еротичною насиченістю: властивістю дуже приємною і в той же час досить небезпечною в повсякденному житті. Сила дії шовку також залежить від якості. Що тонша тканина, то чистіша й вираженіша дія. Властивості шовку можуть змінюватися і залежно від забарвлення. Різнокольоровий строкатий шовк помітно втрачає свої якості. Такі ж кольори, як чорний, червоний, білий, сірий, навпаки, посилюють дію цієї тканини.

Але активний вплив шовку виявляється тільки за безпосереднього контакту з людським тілом, при носінні шовкової білизни або панчох, спанні на шовковій постільній білизні тощо.

Джерело: Газета "РІО"

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно