Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ректор УжНУ хоче більше підтримки від місцевої влади

Ректор УжНУ хоче більше підтримки від місцевої влади
Професор Федір Ващук ініціював створення депутатської групи для захисту інтересів студентів і викладачів УжНУ. Він пояснив свою позицію: «Бюджет університету – понад 140 мільйонів гривень на рік. З...

Професор Федір Ващук ініціював створення депутатської групи для захисту інтересів студентів і викладачів УжНУ. Він пояснив свою позицію: «Бюджет університету – понад 140 мільйонів гривень на рік. З них 90 % йде на заробітну плату, з якої платимо значну суму податку до міського бюджету. Таким чином, десяту частину бюджету міста утримують саме державні вищі навчальні заклади Ужгорода. У двох університетах навчаються 15 тисяч студентів і працюють близько 3 тисяч людей. Кожен п’ятий ужгородець так чи інакше пов’язаний з університетом. Ми – бюджетоутворююча структура міста.

ВІДЕО ДНЯ

А що маємо взамін? Лише обіцянки. Мусимо випрошувати відремонтувати яму біля корпусу чи вирішити інше питання, що у компетенції міської влади. Тому вважаю, що слід створити депутатську групу, яка працюватиме саме для освітніх закладів і вестиме актину роботу для вирішення їх проблем. Ми не просимо якоїсь допомоги, а хочемо, щоб за кошти, які сплачуємо у бюджет, проводились відповідні роботи для Ужгородського національного університету».

Крім того, керівник УжНУ наголосив, що місто зацікавлене у розвиткові вишу: чим краще він розвиватиметься, тим більше відрахувань надходитиме у міський бюджет.

Реклама

«Ми є найбільшою установою за чисельністю в Закарпатській області і найбільше коштів отримуємо з держбюджету, тобто нічого не забираємо з місцевого бюджету, а навпаки наповнюємо його. Університетові слід заявити, що він є не тільки найстарішим та найбільшим вузом, а й потужним освітнім центром і соціальним ресурсом», – сказав професор Федір Ващук.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно