Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Замість факультету РГФ в УжНУ створять Інститут іноземної філології

Замість факультету РГФ в УжНУ створять Інститут іноземної філології

Замість факультету РГФ в УжНУ створять Інститут іноземної філології
У перший же робочий день новопризначений в. о. ректора Федір Ващук зустрівся з професорсько-викладацьким складом та студентами філологічного факультету й факультету РГФ. Причини вибору «першості»...

У перший же робочий день новопризначений в. о. ректора Федір Ващук зустрівся з професорсько-викладацьким складом та студентами філологічного факультету й факультету РГФ. Причини вибору «першості» саме названих підрозділів керівник пояснив «визначеністю» за ознакою класичності будь-якого університету, а також близькістю наукового спрямування. Наразі зазначені факультети повинні відчути зміни, спрямовані на покращення престижності спеціальностей, яким тут навчають.

ВІДЕО ДНЯ

Ф. Ващук вважає за необхідне вивчати іноземну мову з 1 по 5 курс, на відміну від дворічного навчання, яке досі було на філфаці. Ще одним не менш важливим предметом, із якого наприкінці навчання студенти складатимуть іспит, стане ділова українська мова. Декан філологічного факультету Юрій Бідзіля зі свого боку також підтримав цю пропозицію.

Адміністративні зміни чекають на весь факультет РГФ: як уже анонсувалося, уже підготовлений наказ про створення на його базі Інституту іноземних мов УжНУ. Це дасть можливість розширити і додати нові посади, зазначив новий в. о. ректора.

Реклама

Філологічний факультет також відчує на собі певні зміни, пов’язані з розширенням кількості кафедр. На відділенні журналістики планують створити ще одну спеціальність — «Міжнародна інформація». Із цією метою додають ще одну ставку заступника декана, яку займатиме Ганна Тарканій, головний редактор інформаційно-аналітичного сайту «Заголовок», колишня випускниця кафедри журналістики УжНУ.

Ще однією додатковою і в той же час обов’язковою спеціальністю в УжНУ наразі мають стати «Інформаційні технології».

Реклама

Під час зустрічі з новопризначеним ректором прозвучали побажання щодо розширення навчальної площі факультету РГФ. Михайло Рошко, в. о. декана цього підрозділу, зазначив, що студенти тривалий час відвідують пари у дві зміни через недостатню кількість аудиторій. Федір Ващук пообіцяв усунути незручності найближчим часом і знайти для географічного факультету, який також розміщений на цьому поверсі, приміщення в новому корпусі УжНУ.

Наталія Каралкіна, «Погляд», прес-служба УжНУ

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно