Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті за утримання великої рогатої худоби платитимуть гроші

На Закарпатті за утримання великої рогатої худоби платитимуть гроші

На Закарпатті за утримання великої рогатої худоби платитимуть гроші
У Закарпатській області діє програма Мініагрополітики «Державна підтримка галузі тваринництва». Мета програми - збільшити обсяги виробництва м’яса та молочної продукції. Так, з 1 червня цього року...

У Закарпатській області діє програма Мініагрополітики «Державна підтримка галузі тваринництва». Мета програми - збільшити обсяги виробництва м’яса та молочної продукції.

ВІДЕО ДНЯ

Так, з 1 червня цього року влада почала виплачувати закарпатським господарям гроші за утримання телят. В область вже перерахували 2 млн. 654 тис. грн. дотацій. У червні-липні з держбюджету в наш край вже надійшло 1 млн. 168 тис. грн. дотацій, у серпні - ще 1 млн. 486 тис. грн. Закарпатці вже подали документи та оформили дотації на понад 6 тисяч голів молодняку великої рогатої худоби.

Так, за теля віком від 3 до 6 місяців селянин отримає 250 гривень, віком від 6 до 9 місяців – 500 грн., від 9 до 12-ти місяців – 750 гривень, від року до 15 місяців – 1 тисяча гривень. У подальшому бюджетна дотація за молодняк, народжений у господарстві власника, виплачується у розмірі 250 гривень за кожні три місяці його утримання до досягнення ним п'ятнадцятимісячного віку, починаючи від дати першого подання документів. За худобу, яку придбали, а не виростили, також дають 250 гривень за кожні повні три місяці утримання до досягнення ним п'ятнадцятимісячного віку.

Реклама

Для отримання дотації необхідно провести ідентифікацію і реєстрацію теляти, народженого в домогосподарстві, або придбаного (отримати паспорт великої рогатої худоби). Для цього необхідно звернутись до фахівців ветеринарної служби. Після цього слід відкрити рахунок у банку, на який буде перераховано дотацію та взяти довідку про його відкриття або копію договору про відкриття рахунку в банку. Потім зробити копію паспорта громадянина України, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, копію паспорта ВРХ. Копії зазначених документів селянин повинен подати до сільських, селищних та міських рад щомісячно до 1 числа (до 1 грудня 2012 року). І вже на момент першого подання документів спеціальна бюджетна дотація нарахує гроші.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно