Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Берегові угорську мову проголосили регіональною

У Берегові угорську мову проголосили регіональною
Сьогодні, 7 вересня, відбулася сесія Берегівської міської ради. З-поміж іншого, депутати проголосували за надання угорській мові статусу регіональної в місті Берегово, 48 відсотків населення якого...

Сьогодні, 7 вересня, відбулася сесія Берегівської міської ради.

ВІДЕО ДНЯ

З-поміж іншого, депутати проголосували за надання угорській мові статусу регіональної в місті Берегово, 48 відсотків населення якого становлять угорці (12,8 тисяч). За те, щоб підтримати текст запропонованого міським головою Берегова Іштваном Гайдошом рішення «Про реалізацію окремих норм закону України «Про засади державної мовної політики» на території міста Бергова», проголосували 19 з 34 депутатів міськради (ще 2-є були відсутні ).

Проект даного рішення, зокрема, передбачає забезпечення надписів на бланках, печатках, штампах, табличках Берегівської міськради, поряд з державною мовою, також і регіональною угорською мовою. При виготовленні вказівників, табличок і аудіо- і візуальнї реклами на території міста рекламодавці також мають враховувати відповідне рішення.

Реклама

Критерій володіння державною мовою та регіональною угорською відтепер буде враховуватися під час підбору кадрів до органів державної влади та місцевого самоврядування. Фінансове управління міськрад зобов’язали передбачити кошти на виконання цього рішення.

Також рішення передбачає звернутися до всіх підприємців та установ міста щодо реалізації регіонального статусу угорської мови. Відповідні зміни має бути внесено до регламенту міскради, виконкому. Інформацію про прийняття зазначеного рішення має бути доведено до відома громадян через ЗМІ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно