Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Лікуйтеся цілющими плодами

Лікуйтеся цілющими плодами
Народна медицина була і залишиться важливим засобом боротьби з недугами, бо вона перевірена людським досвідом та включає в себе тільки природні компоненти, до яких звик організм людини. Ми,...

Народна медицина була і залишиться важливим засобом боротьби з недугами, бо вона перевірена людським досвідом та включає в себе тільки природні компоненти, до яких звик організм людини.

ВІДЕО ДНЯ

Ми, українці, здавна знаємо таку рослину як калина. Вона дає плоди – червоні ягоди, про неї складено безліч народних пісень, символізує нашу Україну. Колись це дерево росло на подвір'ї чи на городі кожної селянської родини.

Отож кілька порад щодо використання чудодійної сили плодів калини.

Реклама

1. Ягоди калини (6-10 штук) висмоктують і з'їдають при сильному сухому кашлю.

2. Сік калини має гіпотензивну, сечогінну й тонізуючу дію. Для приготування настою з плодів калини 10 г ягід кладуть в емальований посуд, розтирають, заливають склянкою холодної кип'яченої води, накривають кришкою і нагрівають на водяній бані 15 хв. Охолоджують при кімнатній температурі до 45 хв., проціджують, доливають кип'яченою водою до 200 мл. П'ють упродовж дня як вітамінний, загальнозміцнювальний, потогінний і послаблювальний засіб.

Реклама

3. Приморожені свіжі ягоди допомагають проти головно-го болю. У ягодах калини вітаміну С удвічі більше, аніж у малині, багато вітаміну Е, заліза, каротину, фосфору.

4. Свіжі ягоди вживають з цукром від гіпертонії, колітів, виразки шлунка (по столовій ложці розім'ятих плодів за півгодини до вживання їжі 3-4 рази на день). Корисні вони і при туберкульозі легенів, за-паленнях нирок.

5. Настоєм калинових ягід з медом можна полоскати горло при ангіні, промивати рани і виразки на шкірі.

Реклама

6. У селах люди нерідко чадіють. Потерпілим дають жу-вати плоди калини і кладуть по одній ягоді у вуха. Це допомагає отямитися.

Вміло використовуймо плоди живої природи і бережімо найдорожче – своє здоров'я, а відтак – довголіття.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно