Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатського педофіла засудили на п’ятнадцять років

Закарпатського педофіла засудили на п’ятнадцять років
Двічі судимий закарпатець, якого з жалю прихистив у своїй родіні священик, розбещував його маленьких онуків. Днями збоченця засудили на 15 років позбавлення волі. «Не роби людям добра і не...

Двічі судимий закарпатець, якого з жалю прихистив у своїй родіні священик, розбещував його маленьких онуків. Днями збоченця засудили на 15 років позбавлення волі.

ВІДЕО ДНЯ

«Не роби людям добра і не отримаєш від них зла». Як би жорстоко звучить ця народна мудрість, час від часу вона отримує своє підтвердження в реальному житті. Це ілюструє, який щойно завершився в Закарпатті судовий процес.

Господар будинку так довіряв своєму підопічному, що залишав його доглядати за малюками.

Реклама

Анатолій виховувався в дитбудинку. Коли батько помер, мати вийшла заміж, а вітчим пасинка не прийняв. Після закінчення інтернату він колесив по Україні в пошуках свого кутка, зупиняючись то в одній, то в іншій області, але потім знову повертався в Закарпатті. Ніякої спеціальності у хлопця не було, постійної роботи - теж. Взимку 2006 року він попався на крадіжці і отримав три роки в'язниці. Втім, суд врахував, що хлопець вперше притягується до кримінальної відповідальності, тому призначив йому випробувальний термін на два роки і звільнив з-під варти. А через рік Анатолія знову зловили на крадіжці, і він отримав реальні три роки позбавлення волі.

Через два роки відсидки хлопця умовно-достроково звільнили. Після цього він ще протягом року повинен був регулярно відзначатися в кримінально-виконавчій інспекції. Видно, ці формальності для Анатолія були дуже обтяжливі - нікуди відзначатися він не ходив, тому отримав три місяці за порушення правил адміністративного нагляду. Анатолія повинні були оголосити в розшук. Однак зробити це не встигли - хлопця затримали за ще один злочин, саме тяжке з усіх, які він скоїв.

Реклама

Останнім часом Анатолій жив у рідному селі. Вітчим і раніше не пускав пасинка в хату, тому вдень той бомжував, а ночувати ходив на ферму. Зрештою на бездомного 24-річного хлопця звернув увагу сільський священик. Він щиро вирішив допомогти людині, що потрапила у важку ситуацію. Влітку минулого року священик запропонував Анатолію допомагати йому по господарству, а за це підгодовував його і давав кишенькові гроші. Здавалося, Анатолій почав змінюватися - кинув пити, перестав курити. Тому восени, коли почалися холоди, священик запропонував хлопцеві жити в його родині і виділив окрему кімнату в прибудові. Він повністю довіряв своєму підопічному. Давав йому ключі від будинку і навіть залишав наглядати за маленькими онуками - дворічним хлопчиком і п'ятирічною дівчинкою.

Однак незабаром мама діток, невістка священика, запідозрила недобре, звернувши увагу на дивну поведінку малюків. Вона покликала дочку і стала розпитувати про Анатолія. Спочатку дівчинка нічого не хотіла говорити (як з'ясувалося пізніше, збоченець наказав дітям мовчати, пригрозивши, що поб'є їх), але потім все розповіла. Як дядя Толя заводив їх у сарай або вів на пасовисько, як знімав трусики.

Шокована жінка розповіла про це чоловікові і свекру. А через кілька годин Анатолія затримала міліція.

Реклама

«Коли хлопця судили за крадіжку, священик за нього заступався:« Візьмете гріх на душу, якщо осудіть невинного ».

- На першому ж допиті затриманий у всьому зізнався, - розповідає слідчий райвідділу міліції Роман Гельчінскій. - Як з'ясувалося, за шість днів, які Анатолій жив у родині священика, він вісім разів змушував хлопчика задовольняти свою хіть. Брав малюка на руки і відносив у сарай або на пасовище. Чотири рази робив це на очах у сестрички. Дівчинку хлопець не чіпав. «Дорослі дівчата мене не цікавлять, - пояснив він. - Тільки хлопчики, особливо молодшого віку ».

- Цікаво, що під час розгляду попереднього кримінальної справи, коли Анатолія судили за крадіжку, священик, згодом розташувались його, особисто приходив до судді і просив за нього: «Ви візьмете гріх на душу, якщо осудіть невинного хлопця», - розповідає прокурор міжрайонної прокуратури Віталій Голуб, який підтримував державне обвинувачення. - Тобто людина дійсно щиро вірила, що Анатолій невинний. За ці кілька місяців хлопець поводився так, що не викликав у священика ні найменших підозр. І якби не мати, яку насторожило дивну поведінку малюка, невідомо, коли б це жахливий злочин розкрилося. Сам підсудний на першому ж засіданні у всьому зізнався і розкаявся. Але, посидівши в слідчому ізоляторі та отримавши від співкамерників «консультації», став викручуватися. Визнав тільки один епізод, а, мовляв, іншого не було - ніби його змусили обмовити себе.

На суді були присутні батьки постраждалих дітей. Подружжя вели себе стримано, злості щодо підсудного я не бачив. Хтось із них навіть вимовив: «Бог його засудить, а ми на нього зла не тримаємо». Хоча в селі, наскільки мені відомо, вчинок Анатолія сприйняли дуже агресивно. Люди говорили, що за таке його слід було б розірвати на частини.

Суд засудив Анатолія до 15 років позбавлення волі. Що ж стосується дітей, то вони пройшли консультації у психологів і ще деякий час будуть у них спостерігатися.

У всій цій історії тішить одне - на зоні до насильників дітей ставляться дуже жорстко. Там Анатолій швидко зрозуміє, як слід було ставитись до людей, які намагалися йому допомогти.

Юрій Галас

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно