Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Закарпатті починають будувати приміщення для «екологічного Давосу» за 22 мільйони

В Закарпатті починають будувати приміщення для «екологічного Давосу» за 22 мільйони

В Закарпатті починають будувати приміщення для «екологічного Давосу» за 22 мільйони
Карпатський біосферний заповідник Міністерства охорони навколишнього природного середовища України 27 серпня за результатами тендеру уклав з ТОВ «БК «Еверест-М» угоду на будівництво Міжнародного...

Карпатський біосферний заповідник Міністерства охорони навколишнього природного середовища України 27 серпня за результатами тендеру уклав з ТОВ «БК «Еверест-М» угоду на будівництво Міжнародного навчально-дослідного центру з вивчення букових пралісів Карпат. Вартість угоди склала 21,85 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ВІДЕО ДНЯ

Навчально-дослідний центр мають збудувати у с. Кваси, Рахівський району, Закарпатської області до кінця 2014 року.

За словами директора Карпатського біосферного заповідника Федіра Гамора, в будівлі центру збираються розмістити готель на 50 місць, лабораторно-навчальні приміщення, бібліотеку, конференц-зал на 150 місць, їдальню, виставкові холи площею в 600 кв. м з інтерактивною експозицією букових пралісів. В центрі окрім досліджень планують проводити міжнародні конференції в рамках започаткованої Карпатським біосферним заповідником та редакцією газети «Голос України» ідеї створення «екологічного Давосу». Також український дослідницький центр відіграватиме координуючу роль у мережі навчальних центрів, які паралельно створюються в Словаччині та Німеччині у рамках україно-словацько-німецького об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини».

Реклама

Пропозиція «Евересту» не була найдешевшою на тендері. У конкурсі крім нього брали участь ще шість компаній і п’ять з них пропонували виконати замовлення на кілька мільйонів дешевше, однак частина з них не мала досвіду виконання подібних робіт, а частина не надала усі необхідні документи, тому їх заявки було відхилено.

Букові праліси Карпат — транснаціональний природний об’єкт, що простягається від Рахівських гір та Чорногірського хребта в Україні на захід до гір Буковські Врхи та Вигорлат у Словаччині. Об’єкт займає площу 78 тис га, з яких майже 30 тис га складають заповідне ядро, і ще 48 тис га — буферну зону. Понад 70% території об’єкта розташовані саме в Україні.

Реклама

28 червня 2007 року Комітет у справах Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ухвалив рішення про включення «Букових пралісів Карпат» до переліку об`єктів Всесвітньої природної спадщини у складі об’єкту «Незаймані букові ліси Карпат і реліктові букові ліси Німеччини (Словаччина, Україна, Німеччина)». Комплекс вважаються цінним як приклад недоторканих природних комплексів помірних лісів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно