Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як не застудитися влітку

Як не застудитися влітку
Літня пора — період спекотних сонячних днів, частих поїздок на природу, заслужених відпусток і... як це не дивно, застуд. Адже саме в цей сезон ми настільки впевнені у власному здоров'ї, що забуваємо...

Літня пора — період спекотних сонячних днів, частих поїздок на природу, заслужених відпусток і... як це не дивно, застуд. Адже саме в цей сезон ми настільки впевнені у власному здоров'ї, що забуваємо про найпростіші заходи безпеки.

ВІДЕО ДНЯ

У результаті закладеність носа, озноб, кашель й інші прояви застуди на кілька тижнів вибивають нас із звичного ритму життя і забирають можливість насолоджуватися літом.

Між тим такого сценарію розвитку подій цілком можна уникнути, озброївшись практичними порадами медиків.

Реклама

Кондиціонер і протяги

Найпоширеніша ситуація, що передує літнім застудам: на вулиці стоїть така спека, що в офісі чи вдома нічим дихати, і ми, з вдячністю думаючи про досягнення прогресу, вмикаємо кондиціонер ледь не на максимальну потужність. Результат таких дій не забариться.

Реклама

Що радять лікарі? Перш ніж вмикати кондиціонер, переконайтеся, що всі вікна й двері у приміщенні зачинені. У протилежному разі вас неминуче продує.

Крім того, стежте за тим, щоб температура повітря в кімнаті відрізнялася від вуличної не більш ніж на п'ять градусів. Інакше кажучи, якщо на вулиці ЗО °С, то в приміщенні має бути не менше 25 °С. Якщо ж знехтувати цим простим правилом, то різниця температур може негативно позначитися на стані здоров'я.

Фальшиві прогнози погоди

Реклама

Виходячи з дому без нічого вранці, до вечора ми розуміємо, що зробили помилку — на вулиці похолодало, вітер буквально здуває з ніг і моросить дощ. Що й говорити, кожен з нас стикався з такою ситуацією. А потім доводилося приймати ліки і брати листок непрацездатності.

Що радять лікарі? Ми хоч і звикли з неабиякою часткою недовіри ставитися до метрологічних прогнозів, та приблизно знати, чи буде сьогодні дощ або чи потрібно взяти з собою жакет, все ж треба. Також не зайвим буде, якщо на роботі у вас «оселяться» запасні парасолька і піджак або жакет з довгим рукавом — як то кажуть, на всяк випадок.

Літній гардероб

Неправильно підібране вбрання — серйозна перешкода, що заважає нам зберегти влітку відмінне самопочуття. І річ тут не тільки в змінах погоди, а й у самих умовах міського життя: якщо на вулиці прохолодно, і відповідно одягнені, у тисняві громадського транспорту ми неодмінно опиняємося «в милі», а потім, виходячи на вулицю, стаємо беззахисними перед застудою.

Що радять лікарі? Найпростіший спосіб убезпечити себе від подібних неприємностей, це сповідувати «принцип багатошаровості». Це означає, що, роблячи вибір між светром і піджачком, віддайте перевагу останньому, під який одягніть ще й футболку: у разі необхідності «верхній шар» можна буде спокійно зняти, а перед виходом на вулицю одягти. Функціонально, комфортно і найголовніше — практично.

Морозиво і холодні напої

Вулиці плавляться від спеки, в горлі пересохло і так хочеться чого-небудь холодного... Наприклад, морозива. Цілком природно, що після такого ми втрачаємо голос, мучимося від болю у горлі й тижнями лікуємо нежить.

Реклама

Що радять лікарі? Якщо у спеку хочеться пити, холодне пиво або газована вода не допоможуть, а лише спровокують запалення слизової горла через переохолодження.

Найкраще втамовує спрагу гарячий зелений чай, але можна віддати перевагу воді або несолодким напоям кімнатної температури. Що стосується морозива, то від нього не варто відмовлятися. Просто їсти його потрібно маленькими шматочками, повністю розсмоктуючи їх у роті.

Ура, купання!

Охолонути літнього дня у річці — мила справа. Та часом наслідки таких водних процедур надовго псують нам настрій.

Що радять лікарі? Перш ніж у буквальному сенсі слова з головою пірнути у вир, перевірте температуру води, опустивши в неї руку. Якщо протягом хвилини-двох шкіру перестане пощипувати від холоду, то купатися можна, ні — краще відкласти «занурення» до кращих часів.

Погодьтеся, зовсім не складно пам'ятати про ці маленькі хитрощі й найголовніше — дотримуватися їх. Адже коли мова йде про здоров'я, трохи здорового глузду зовсім не зашкодить і... хай живе літо!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно