Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Тринадцятирічний закарпатець потребує допомоги в лікуванні "червоного вовчака"

Тринадцятирічний закарпатець потребує допомоги в лікуванні "червоного вовчака"

Тринадцятирічний закарпатець потребує допомоги в лікуванні "червоного вовчака"
13-річний житель Закарпатської області ріс здоровим, товариським, життєрадісним, усміхненим хлопчиком. Активно займався спортом. Біда постукала у двері 2008 р. Дмитрик потрапив до обласної лікарні,...

13-річний житель Закарпатської області ріс здоровим, товариським, життєрадісним, усміхненим хлопчиком. Активно займався спортом. Біда постукала у двері 2008 р. Дмитрик потрапив до обласної лікарні, але діагноз так і не був встановлений. 2009 р. у важкому стані потрапив до київського Охматдиту, і встановлений там діагноз — «системний червоний вовчак» — перекреслив усі плани та надії. Це захворювання проявляється в тому, що імунна система вражає власні клітини, в результаті чого починається запалення з ушкодженням багатьох органів та систем.

ВІДЕО ДНЯ

За три роки безперервного вживання медикаментів і постійного лікування у стаціонарі досягти стану ремісії так і не вдалося. Хвороба вже уразила шкіру, слизові оболонки, м’язи, серцево-судинну систему, нирки й нервову систему. 2012 р. у Дмитрика був важкий гіпертонічний криз, хлопчик перебував між життям і смертю. Увесь цей час батьки молилися за порятунок свого сина — і чудо сталося. Дмитрик опритомнів, і перше, що почули батьки, — це молитву «Отче наш». Проте наслідки були важкими: нерухомість правої ноги, утруднений рух правої руки, злоякісна артеріальна гіпертензія, внутрішньочерепна мозкова гематома, анемія змішаного типу, хронічна ниркова недостатність. Усупереч старанням лікарів лікування не допомагає, і стан Дмитрика погіршується. Зараз він перебуває у київському Охматдиті.

Незважаючи на все, Дмитрик добрий і веселий хлопчик. На жаль, його головний друг і товариш — комп’ютер: через часті періоди ізоляції за станом здоров’я хлопчикові не вдається знайти близьких друзів у реальному житті. Мрія Дмитрика — навчитися грати на електрогітарі, але через тремор (тремтіння рук) навіть це неможливо.

Реклама

На даний момент хлопчика згодна прийняти на лікування ізраїльська клініка Хадасса, звідки отримано рахунок на суму понад 40 тис. доларів.

Дмитрик — інвалід, крім нього батьки виховують ще двох маленьких діток. Мама знаходиться з малюками, тато — біля Дмитрика. Весь сімейний бюджет іде на щоденне лікування. Дитина без таблеток не може прожити ані дня. Батько Дмитрика ніколи не звертався з проханнями про допомогу, але зараз це дуже потрібно для сина. Це їхній останній шанс. Дмитрик розуміє, що його життя залежить від милості й щедрості близьких і далеких людей. Хоча далеких людей у такій ситуації бути не може.

Реклама

Нам ніколи не осягнути Промисл Божий про нас і ніколи не зрозуміти сенс хвороб і страждань. Але в наших силах допомогти ближньому, не пройти повз і не залишитися байдужим. У наших силах подарувати йому частинку свого тепла і розділити нехай на короткий термін шлях його страждань.

Будь ласка, допоможіть. Рідні Дмитрика будуть дуже-дуже вдячні.

Банківські реквізити для надання допомоги:

Реклама

ПриватБанк

Р/р 29244825509100

МФО 305299

ЄДРПОУ 14360570

Номер карткового рахунку: 4149437723241020

Одержувач:

Сарський Євген Анатолійович

Реклама

Інд. код 2687609575

Контакти:

Тел. мами: 063-411-52-17, Тетяна;

тел. тата: 093-673-08-03, Євген.

Протоієрей Олександр Монич, Мукачівська православна єпархія

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно