Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Уникаймо побутового травматизму

Уникаймо побутового травматизму
Звісно, людина без фізичної праці обійтися не може – доводиться часом виконувати роботи різної важкості: чи то в полі, на городі, дачі, в лісі, в саду, чи в господарстві. Трапляється: треба...

Звісно, людина без фізичної праці обійтися не може – доводиться часом виконувати роботи різної важкості: чи то в полі, на городі, дачі, в лісі, в саду, чи в господарстві.

ВІДЕО ДНЯ

Трапляється: треба піднімати важкі предмети, переносити їх. Надмірні навантаження на опорно-руховий апарат загрожують зростанню травматизму. Щоб не «вивести себе з ладу», треба дотримуватися простих правил при виконанні певних дій у трудовому процесі.

Особливо небезпечно піднімати важкі предмети (мішки, корзини, відра, ящики тощо), які розміщені на землі на рівні ніг. Будь-які дії з вантажем, що треба виконувати завдяки зігнутого тулуба, та ще в режимі ривка, різкого руху, відбуваються за розслабленої або недостатньо активній мускулатурі. При цьому зв'язковий апарат, а також капсули суглобів піддаються надмірному розтягненню. У таких випадках часто трапляються ушкодження м'язів, сухожиль, хребта.

Реклама

Щоб цього уникнути, слід спочатку присісти поряд з предметом, який треба підняти, і, тримаючи спину рівно, плавно розпрямляти ноги.

Джерело: Закарпатська газета «Панорама»

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно