Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська облрада власними силами переклала звернення Москаля

Закарпатська облрада власними силами переклала звернення Москаля

Закарпатська облрада власними силами переклала звернення Москаля
Володимир Закурений, в.о. голови Закарпатської обласної ради, керівник Закарпатського обласного виборчого штабу Партії регіонів прокоментував звернення народного депутата Г. Москаля стосовно наданню...

Володимир Закурений, в.о. голови Закарпатської обласної ради, керівник Закарпатського обласного виборчого штабу Партії регіонів прокоментував звернення народного депутата Г. Москаля стосовно наданню угорській мові статусу регіональної на території Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

«Обласна рада отримала нещодавно звернення одного із народних депутатів стосовно наданню угорській мові статусу регіональної на території нашої області. Звернення було написане угорською мовою і не мало, як те вимагається, офіційного перекладу на українську. Ми власними силами переклали цей документ, опрацювали його і, як того вимагає вітчизняне законодавство, дали на нього відповідь. Очевидно, саме реакція на цю відповідь і спричинила зараз у засобах масової інформації області чимало галасу. І це, насправді, дуже дивно. Тому що нічого сенсаційного ми тому народному депутатові не написали. Ми згадали, найперше, про те, що обласна рада, згідно законів «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про засади державної мовної політики», не має права надавати жодній мові статусу регіональної. Це може зробити тільки сільська, селищна або міська рада. Якщо у представників закарпатських рад цих рівнів виникне бажання надати певній мові статусу регіональної у своєму населеному пункті і вони матимуть для цього усі законні підстави, їм ніхто не заборонятиме цього робити. Тобто угорська та інші мови і надалі мають право отримати на місцевому рівні статус регіональної. У цьому питанні усе залежить від мешканців та керівників на місцях», - пояснив В.Закурений.

В. Закурений також запевнив, що жодна обласна рада не надавала і не могла надати російській мові статусу регіональної. «Жодна обласна рада, - наголосив Володимир Закурений, - не приймала рішення про надання російській статусу регіональної, тому що вони чітко дотримуються вимог закону. Що, власне, робимо і ми». Щодо звернень Г. Москаля, то «цей народний депутат у своїй роботі повинен керуватися законом України «Про статус народного депутат України». І, на жаль, порушив статтю 8 цього закону, котра стосується депутатської етики, - каже В. Закурений. - Тому що у законі чітко сказано, що кожен народний депутат України повинен поважати честь та гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб та громадян та утримуватися від вчинків, котрі компрометують його самого, виборців, Верховну Раду, державу. А він своїми заявами про «тупість» так-званого керівництва обласної ради, як бачимо, закрив очі на цю норму закону. До речі, хочу звернути його увагу, що в обласній раді керівництва немає. Є посадові особи органу місцевого самоврядування».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно