Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Губернатор Закарпаття відвідав Свалявщину (ФОТО)

Губернатор Закарпаття відвідав Свалявщину (ФОТО)
У середу, 22 серпня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида здійснив робочу поїздку у Свалявський район. Керівник краю, зокрема, відвідав села Голубине та Росош. Передусім Олександр Ледида...

У середу, 22 серпня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида здійснив робочу поїздку у Свалявський район. Керівник краю, зокрема, відвідав села Голубине та Росош.

ВІДЕО ДНЯ

Передусім Олександр Ледида ознайомився з ходом ремонтних робіт на 9-ти кілометровій ділянці автодороги між селами Голубине та Поляна. Роботи тут розпочалися три тижні тому. Також реконструюють ще кілька відрізків автошляху на околицях Сваляви, Голубиного та Поляни. Загалом – 15 кілометрів. Ремонтні роботи проводяться за рахунок коштів із держбюджету, а це близько 25 мільйонів гривень. За словами, начальника Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василя Марковича, вже за 10 днів ремонт буде завершено.

- Свалявщина для нас важлива з точки зору розвитку туризму. Ця територія багата цілющими мінеральними водами, відповідно, тут розташовано чимало привабливих для туристів відпочинкових та оздоровчих комплексів. Тож розвиток інфраструктури, зокрема, доріг – дозволить зробити їх більш конкурентоспроможними та привабливими, - впевнений керівник краю Олександр Ледида.

Реклама

Загалом цьогоріч заплановано оновити покриття на дорогах загального користування протяжністю близько 40-ка кілометрів.

Наступний пункт поїздки – село Росош, де очільник краю взяв участь у церемонії введення у експлуатацію газопроводу. У цьому населеному пункті процес газифікації розпочався ще у 2007 році. За цей час прокладено 14-кілометрову мережу вуличних газопроводів та 328-метровий підвідний газопровід. Введення в експлуатацію мереж дало змогу підвести блакитне паливо до 565-ти житлових будинків.

Реклама

Будівництво газопроводу здійснювалося за рахунок коштів з державного, місцевих бюджетів та коштів жителів села. Вартість робіт з газифікації - 1,3 млн. гривень.

Надія Лейко, мешканка будинку, у якому цього дня вперше запалав блакитний вогник, зізналася: цього дня чекали давно:

- До нині будинок опалювали дровами, брикетами. Купували й газові балони, один обходився у 230 гривень на місяць. Це тільки якщо їжу готувати, уже не кажучи про утримання домашньої худоби. Тож ми чекали часу, коли вже Росош, нарешті буде газифіковано. Це свято не тільки для нас, а й для всього села.

Реклама

- Справедливо буде, якщо вдасться газифікувати всі населені пункти Закарпаття. Зрозуміло, що за рік-два цього не реалізуєш. Проте, багато вже зроблено, ця робота продовжуватиметься і, гадаю, що за два-три роки нам вдасть досягнути бажаного результату. Виключення становить Рахівський район, де акцент робитиметься на електроопаленні. Тому на території району укріплюються електромережі, трансформаторні підстанції.

Потурбувалася цього дня обласна влада і про малозабезпечених. Паспорт на нову газову плиту отримала сім’я Миговичів, у якій виховують дитину-інваліда.

Прес-центр ОДА

Губернатор Закарпаття відвідав Свалявщину (ФОТО) – 01
Губернатор Закарпаття відвідав Свалявщину (ФОТО) – 02
Реклама
Губернатор Закарпаття відвідав Свалявщину (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно