Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Не зважаючи на несприятливу погоду закарпатські аграрії зібрали непоганий врожай

Не зважаючи на несприятливу погоду закарпатські аграрії зібрали непоганий врожай

Не зважаючи на несприятливу погоду закарпатські аграрії зібрали непоганий врожай
Незважаючи на несприятливу погоду осінньо-зимового й весняного періоду, закарпатські аграрії виростили непоганий врожай зернових колоскових та ще на початку серпня завершили жнива. Цьогоріч на...

Незважаючи на несприятливу погоду осінньо-зимового й весняного періоду, закарпатські аграрії виростили непоганий врожай зернових колоскових та ще на початку серпня завершили жнива. Цьогоріч на Закарпатті урожай кукурудзи буде мізерним. Хоч збирати збіжжя почали на два тижні пізніше, ніж торік. Отож на осінь залишилася кукурудза.

ВІДЕО ДНЯ

Загалом валовий збір зернових колоскових культур сягнув понад 133 тисячі тонн. У головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації зауважили: це майже на 13 тисяч т. більше, ніж торік. Усі показники у кілька разів перевищують минулорічні. Зросла й урожайність: у цілому збирали по 30 центнерів з гектара. Намолочено пшениці по 31,2 ц/га, ячменю – 30,4 ц/га, вівса – 20,5 ц/га.Тішить селян і якість збіжжя – вона висока й переважно відповідає ІІ, ІІІ та ІV класу.

Залишилося зібрати урожай кукурудзи. Як уже повідомлялося, за прогнозами експертів, цьогорічний врожай цієї найбільшої зернової культури на Закарпатті буде мізерним.

Реклама

Цьогоріч зернові засіяли на площі 90 з половиною тисяч га. Це й озимі (36,8 тис. га), ярі колоскові (7,7 тис. га), кукурудза на зерно (43,6 тис. га). Як порівняти з минулим роком, площа озимих культур зросла майже на 6 %.

Нагадаємо, Закарпаття не належить до зерносійних регіонів і забезпечує себе продовольчим збіжжям власного виробництва тільки на 30 %.

Реклама

Газета "Старий замок Паланок"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно