Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Громадянин Румунії намагався провезти через кордон трамадол

Громадянин Румунії намагався провезти через кордон трамадол

Громадянин Румунії намагався провезти через кордон трамадол
200 таблеток медичного препарату «rivotril», 16 – «tramadol» та 20 – «xanax» що містять психотропні речовини, не змогли безперешкодно ввезти іноземці та наші співвітчизники на територію України через...

200 таблеток медичного препарату «rivotril», 16 – «tramadol» та 20 – «xanax» що містять психотропні речовини, не змогли безперешкодно ввезти іноземці та наші співвітчизники на територію України через українсько-румунський та українсько-угорський кордони.

ВІДЕО ДНЯ

На митному посту «Солотвино» громадянин Румунії намагався «зеленим коридором» ввезти 2 шт. медичного препарату трамадол, що містить «альпразолам». Даний препарат - під «номером один» таблиці №2 списку “Переліку наркотичних засобів психотропних речовин і прекурсорів”, затвердженого постановою Кабміну України від 06.05.2000 року №770.

Тож, за порушення встановленого порядку проходження в зоні спрощеного митного контролю, відносно румуна складено протокол за ст. 471 МКУ та вилучено медпрепарат, який обмежений для переміщення через митний кордон України.

Реклама

У двох випадках на митному посту «Тиса» громадянин Португалії та наша українка «забули» вказати у митній декларації по 100 пігулок медичного препарату «rivotril». Виявлені таблетки містять діючу речовина «клоназепам», яка віднесена до списку 2 таблиці III «Психотропні речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення деяких заходів контролю», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів 06.05.2000р. №770 «Про затвердження Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». В обох випадках чопські митники задокументували порушення протоколами за статтею 472 Митного кодексу України та вилучили 200 таблеток.

Також не вдалося скористатися швидкими послугами «зеленого коридору» у зоні митного контролю у пункті пропуску «Вилок» громадянину України та незаконно ввезти із Угорщини 20 пігулок «xanax» та 14 шт. трамадалу. «Xanax» також містить «альпразолам» та відноситься до вищезгаданого переліку і є наркотичним засобом, обіг та переміщення через кордон якого обмежений. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 471 Митного кодексу України.

Реклама

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно