Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Депутати Хустської райради змінили бюджет

Депутати Хустської райради змінили бюджет
14 серпня відбулося засідання чотирнадцятої сесії Хустської районної ради VI скликання, яке провів її голова Василь Губаль. Передувало сесії засідання Президії та спільне засідання постійних...

14 серпня відбулося засідання чотирнадцятої сесії Хустської районної ради VI скликання, яке провів її голова Василь Губаль. Передувало сесії засідання Президії та спільне засідання постійних депутатських комісій районної ради, на якому детально були опрацьовані всі питання порядку денного сесії.

ВІДЕО ДНЯ

З 52 обраних депутатів зареєструвався 31. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації, заступники голови райдержадміністрації, керівники відділів та управлінь райдержадміністрації, селищний та сільські голови, а також депутати обласної ради. На початку було запропоновано до порядку денного включити питання «Про надання дозволу на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад селища та сіл Хустського району», яке всі підтримали одноголосно. Після цього засідання сесії розпочало свою роботу.

По першому питанню про затвердження звіту про виконання районного бюджету за перше півріччя 2012 року виступив начальник відділу фінансового управління Хустської райдержадміністрації Іван Губаль.

Реклама

Далі приступили до розгляду питання про внесення змін до рішення районної ради № 190 від 11 січня 2012 року «Про районний бюджет». Інформував присутніх також начальник відділу фінансового управління Хустської РДА.

Іван Юрійович зазначив, що проектом рішення збільшено обсяг доходів районного бюджету на 1220000 гривень за рахунок додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетом на стимулювання місцевих органів влади за перевиконання річних розрахункових обсягів податку на прибуток підприємств та акцизного податку – 375200 грн (ремонтно-будівельні роботи з реконструкцією ДНЗ на 60 місць та ФАП в с. Яблунівка Хустського району- 175200 грн., капітальний ремонт спортивного залу та приміщень для його обслуговування Рокосівської ЗОШ І-ІІІ ст.- 200000 грн), а також за рахунок субвенції іншим бюджетам на виконання інвестиційних проектів — 554800 грн. (співфінансування до Програми співробітництва Закарпатської області та краю Височіна Чеської Республіки по спільних інвестиційних проектах у у 2012 році — капітальний ремонт АЗПСМ в с. Липовець – 200000 грн., ремонтно-будівельні роботи з реконструкцією ДНЗ на 60 місць та ФАП в с. Яблунівка- 54800 грн., реконструкція будівлі ДНЗ в с. Горінчово (1 черга)- 300000 грн.), іншої субвенції з обласного бюджету- 290000 грн (придбання будівлі в с. Велятино для розміщення їдальні Велятинської ЗОШ І-ІІІ ст.). Затвердили спрямування 883084 грн., субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій Вишівській селищній раді на будівництво водопроводу в с. Шаян І пусковий комплекс.

Реклама

Відзначимо, що дане питання викликало чималу дискусію серед депутатів. Але врешті-решт, дійшовши спільної згоди, підтримали дане рішення.

Начальник управління економіки Хустської РДА Володимир Лендєл виступив з інформацією по питанню про ефективність використання мінеральних вод Шаянського родовища. Зазначив, що багаторічна експлуатація свердловини, геологічні та природні процеси за останній час вплинули на хімічний склад та мінералізацію даної води, що призводить до частої невідповідності її за складом гідрокарбонатів діючим нормам, про що були відповідні звернення санітарних та інших служб в минулому та поточному роках, як до ліцензіата - ДП «Санаторій Шаян» так і до підприємств по розливу даної мінеральної води. Тому виникає необхідність тимчасово розвантажити свердловину до стабілізації всіх процесів, що впливають на мінералізацію та інші якісні показники цієї мінеральної води.

Розглянули на сесії й подання слідчого СВ Хустського МВ УМВС України в Закарпатській області ст. лейтенанта міліції про усунення причин та умов, що спричинили вчиненню злочину по Ізянській сільській раді. Прийняли відповідне рішення по питанню про надання дозволу на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад селища та сіл Хустського району.

Реклама

З усіх питань, внесених до порядку денного сесії, депутати прийняли відповідні рішення.

Прес-служба Хустської районної ради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно