Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В управлінні юстиції стверджують, що метрики закарпатців знищували на законних підставах

В управлінні юстиції стверджують, що метрики закарпатців знищували на законних підставах

В управлінні юстиції стверджують, що метрики закарпатців знищували на законних підставах
Нещодавно з’явилася інформація про знищення управлінням юстиції Закарпатської облдержадміністрації метричних даних, складених у другій половині XIX - початку XX століття, щодо народження та смерті...

Нещодавно з’явилася інформація про знищення управлінням юстиції Закарпатської облдержадміністрації метричних даних, складених у другій половині XIX - початку XX століття, щодо народження та смерті закарпатців.

ВІДЕО ДНЯ

Оригінали важливих документів знаходяться у Державному архіві Закарпатської області. Управління юстиції не знищувало архівні дані, а утилізувало дублікати метрик, оскільки завершився обов’язковий термін їх зберігання. Усі процедури знищення копій відбувалися згідно з чинним законодавством.

Як повідомили в обласному управлінні юстиції, знищення метрик відповідало Умовам зберігання книг реєстрації актів цивільного стану і метричних книг у відділах реєстрації актів цивільного стану та порядку передачі цих книг на зберігання до державних архівів, затверджених наказом Міністерства юстиції України. Відповідно до цих правил, книги реєстрації та метричні книги зберігаються у відділах реєстрації актів цивільного стану впродовж 75 років з часу їх складання. По закінченні терміну, книги передаються до Головного управління юстиції області, де проводиться порівняння першого та другого примірників кожного актового запису цивільного стану та експертиза документів. Опісля - книги передають до державних архівів, а другі примірники книг, які залишилися, а також пошкоджені перші примірники, які були замінені, підлягають знищенню.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно