Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль пригрозив Клюєву судом, якщо той не відповість на запит русинською мовою

Москаль пригрозив Клюєву судом, якщо той не відповість на запит русинською мовою

Москаль пригрозив Клюєву судом, якщо той не відповість на запит русинською мовою
Народний депутат Геннадій Москаль на своє депутатське звернення до секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Клюєва русинською мовою отримав відповідь українською. За його словами,...

Народний депутат Геннадій Москаль на своє депутатське звернення до секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Клюєва русинською мовою отримав відповідь українською.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, відповідь надійшла вже після набуття чинності мовного закону.

«Відповідь надійшла українською мовою, попри те, що я ж попросив русинською. Це грубе порушення паном Клюєвим мовного закону», – заявив Москаль.

Реклама

За його словами, відповідь на депутатське звернення, яке стосувалося бездіяльності прикордонної служби, а також СБУ та МВС у справі прокладки «контрабандного» тунелю під українським кордоном, була формальною. «Вони сказали, що пан Клюєв доручив СБУ, Державній прикордонній службі, Міністерству внутрішніх справ перевірити і доповісти йому. Про це він проінформує нас додатково», – зазначив депутат.

Москаль має намір знову звертатися до відомства русинською мовою і вимагати відповіді на цій же мові.

Реклама

«Будемо ще раз звертатися русинською мовою. Закони треба виконувати. Як казав колись один політичний діяч, закон – один для всіх. Якщо прийняли закон, то будьте добрі виконувати. Підписаний закон підлягає виконанню всіма посадовими особами», - додав депутат.

За словами Москаля, у випадку чергового отримання відповіді не русинською мовою, збирається подавати позов до Адміністративного суду, «як написано в законі».

«Так і будемо робити – слідувати букві і духу закону Колесніченка-Ківалова», – зазначив він.

Реклама

Нагадаємо, народний депутат Геннадій Москаль направив секретарю Ради національної безпеки і оборони України Андрію Клюєву депутатське звернення щодо бездіяльності Державної прикордонної служби України, а також СБУ та МВС у справі прокладки «контрабандного» тунелю під українським кордоном.

Як відомо, закон про основи державної мовної політики, який передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова, вступив в силу 10 серпня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно