Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Володимир Смоланка публічно заявив, що йде в депутати

Володимир Смоланка публічно заявив, що йде в депутати
14 серпня відбулася зустріч із журналістами та виборцями кандидата у народні депутати України, відомого нейрохірурга, депутата Закарпатської обласної ради професора Володимира Смоланки. Зустріч...

14 серпня відбулася зустріч із журналістами та виборцями кандидата у народні депутати України, відомого нейрохірурга, депутата Закарпатської обласної ради професора Володимира Смоланки.

ВІДЕО ДНЯ

Зустріч тривала біля входу до Лінгвістичної гімназії ім. Т.Г.Шевченка (колишня ЗОШ № 1), директор якої Михайло Мегеш пояснив: «У цій же школі на останньому дзвонику вручали золоту медаль нашому вихованцю, випускнику Володимиру Смоланці, давали настанови – бути чесним, гідно нести честь випускника школи. Він приніс славу не лише своїй альма-матер, а Закарпаттю і Україні в цілому. Мені приємно, що і двоє синів пішли слідами батька і теж здобули золоті медалі. Володимир Смоланка — лікар із світовим іменем. Сьогодні ж він іде до Верховної Ради України: від інтелігенції і тих, хто вболіває за стан справ в Ужгороді та нашій області загалом».

Професор Володимир Смоланка, звертаючись до присутніх, розповів: «Стою перед вами, щоб оголосити, що я йду до парламенту. Чому я – людина, яка достатньо реалізована у житті, лікар і науковець, прийняв таке рішення? Часто буваю по роботі у різних країнах світу, спостерігаю і, як кожен з нас, у думках порівнюю побачене із станом справ у нашій країні. Коли повертаюся додому, в мені борються два протилежних відчуття: радість від повернення на рідну землю і почуття розчарованості, засмученості тим, що бачу і розумію, наскільки ми відстаємо від розвинутих країн Європи. Це стосується усіх галузей: управління, транспорту, економіки, культури, освіти і медицини. А найгірше те, що ми занадто повільно прогресуємо, відстаючи таким чином все більше і більше. Усі ми розуміємо, що однією з основних причин є недолугість нашої влади. Це не влаштовує людей, не влаштовує мене і моїх однодумців, стан справ треба міняти. Верховна Рада приймає рішення, які є вторинними, не сприяють розвитку нашої країни або навіть спрямовані на її повний розкол. Рівень довіри до влади жахливо низький. Натомість я хочу, щоб ми жили у такій країні, де було б комфортно зростати нашим дітям».

Реклама

«Мені близькі проблеми нашого міста: стан води, повітря, погодинна подача води, проблема сміття», - каже В. Смоланка. Він також зауважив, що протягом останніх тижнів отримує багато дзвінків: «Люди питають: чим допомогти, щоб та мета, яку ти поставив, стала реальністю. Це дуже надихає, скажу чесно, я навіть такого не чекав. Дякую, що прийшли сьогодні і вірю, що разом багато що зможемо, разом ми зможемо все».

Володимир Микита, народний художник України зазначив: «Вперше виступаю у такій ситуації. Я не міг не прийти сьогодні і на це є одна причина — це велика повага до великої людини, людини великої порядності. Володимир Іванович — хірург від Бога.

Реклама

Інші йдуть у Верховну Раду, щоб забезпечити собі щось, а ця людина все має. Та внутрішня порядність не дозволяє йому бути байдужим у такий час, коли він потрібен там. Він буде білою вороною серед кандидатів: агітуватиме не продуктами, не буде роздавати гречку, бо іде через почуття патріотизму, любові до свого міста. Його шлях — це вирішення проблем».

Клара Балог, народна артистка України також виступила на підтримку В. Смоланки: «Нам треба таких представників у Верховній Раді, які будуть дбати про наше здоров’я, а не як половина нинішніх депутатів — вже у Карлових Варах. Наші закарпатські люди знають наші проблеми, вміють добре ґаздувати, любити свою землю. Я знаю нашу файту, знаю, які ми є. Якби я мала стільки років, як Володимир Смоланка, я б теж пішла у Верховну Раду. Він знає, що саме потрібно зараз народу».

Письменник, в.о. декана РГФ УжНУ Михайло Рошко додав: «У нас є інтелігенція, є розумні люди, але постійно актуальне питання: чому так багато проблем? Чому 20 років Україна не може вийти із занепаду? Чому рішення за цих людей приймають інші? У нас є талановиті лікарі, вчителі. Чому вони не у парламенті? Але винні самі інтелігенти: вони бояться взяти відповідальність на себе. Йти у парламент — це важче, ніж критикувати, що неправильно приймаються рішення іншими. Володимир Смоланка — інтелектуал, талановита і чесна людина. Сьогодні багато говорять, про те, що чому лікар балотується? Але ж організм людини дуже подібний на організм держави. Є свій розум, своє травлення, свої руки, своя армія-імунітет. А людина, яка розуміється у найтонших системах нейрохірургії, зможе справитися у державній системі. Хірург – це точна, впевнена рука і чисте серце. Бо без нього не зможеш допомогти людині. Сотні людей вдячні Володимиру Смоланці за врятоване життя. Він буде допомагати іншим, бо звик до цього. Я впевнений. Своїми знаннями він послужить державі, а ми, ужгородці, будемо пишатися, що він наш кандидат».

Реклама

Відповідаючи на питання журналістів, Володимир Смоланка зазначив, що робота у Верховній Раді передбачає і роботу в округах. «Планую, що буду і далі займатися медициною і наукою, бо ці 2 види діяльності дозволені і сумісні з депутатською роботою. Впевнений що не буду втрачений як медик для нашої громади».

Коментуючи те, що балотується як самовисуванець, В. Смоланка пояснив: «Так зможу більше відобразити сподівання громади».

Також кандидат нагадав, щоб був уже двічі депутатом облради, тож знає цю роботу. «Один із мотивів, чому я балотуюся - тому що вважаю, чим більше буде інтелігентів у парламенті, тим швидше буде розвиватися наша держава», - каже В. Смоланка.

Ужгородський прес-клуб

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно