Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Молодша сестра Ужгородської поліклініки травмувалась на виробництві

Молодша сестра Ужгородської поліклініки травмувалась на виробництві

Молодша сестра Ужгородської поліклініки травмувалась на виробництві
Завершила свою роботу комісія спеціального розслідування нещасного випадку із тяжким наслідком, що стався 23 липня із молодшою медичною сестрою Ужгородської міської поліклініки Марією Р., 1945...

Завершила свою роботу комісія спеціального розслідування нещасного випадку із тяжким наслідком, що стався 23 липня із молодшою медичною сестрою Ужгородської міської поліклініки Марією Р., 1945 р.н.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією голови комісії, заступника начальника відділу організації державного нагляду, управління охороною праці, розслідування та обліку травматизму територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Діани Казакової, біда підстерегла працівницю за наступних обставин. Того дня молодша медична сестра разом зі своєю напарницею займалися прибиранням кабінету лікаря-онколога, розташованого на першому поверсі приміщення міської поліклініки. Близько десятої години пані Марія за допомогою стільця дісталася підвіконня й розпочала мити вікно. У якийсь момент, знаходячись із зовнішнього боку, санітарка раптово підковзнулася й впала на бетонну підлогу балкону. Падіння з висоти усього приблизно 90 сантиметрів, як з’ясувалося згодом, потягло за собою тяжкі наслідки: у потерпілої діагностовано «закритий латеральний перелом шийки лівої стегнової кістки зі зміщенням. Закритий уламковий перелом лівої променевої кістки в типовому місці із зміщенням». Згідно класифікатору розподілу травм за ступенем важкості подібна травма вважається важкою.

Основну причину даного нещасного випадку члени комісії вбачають у недосконалості інструкції з охорони праці для молодшого персоналу Ужгородської міської поліклініки, розроблену інженером з охорони праці цього медичного закладу Юрієм Чумаком. Службовцем, зокрема, було не в повному обсязі враховано вимоги Положення про розробку подібного документа та не проконтрольовано відповідність даної інструкції вимогам чинного законодавства. З іншого боку, особисту необережність допустила й потерпіла, порушивши ст. 14 Закону України «Про охорону праці».

Реклама

На основі зібраних матеріалів комісія дійшла висновку, що нещасний випадок із молодшою медичною сестрою стався під час виконання потерпілою трудових (посадових) обов’язків і вважається пов’язаним з виробництвом.

ТУ Держгірпромнагляду в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно