Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Ужгородської РДА Руслан Чорнак: «Політика та навчання дітей – речі несумісні»

Голова Ужгородської РДА Руслан Чорнак: «Політика та навчання дітей – речі несумісні»

Голова Ужгородської РДА Руслан Чорнак: «Політика та навчання дітей – речі несумісні»
9 серпня 2012 року директор ЗОШ І-ІІ ступенів села Чабанівка, Ужгородського району, кандидат у народні депутати від партії “УДАР Віталія Кличка" Лариса Сарваш під час прес-конференції в Ужгороді...

9 серпня 2012 року директор ЗОШ І-ІІ ступенів села Чабанівка, Ужгородського району, кандидат у народні депутати від партії “УДАР Віталія Кличка" Лариса Сарваш під час прес-конференції в Ужгороді заявила про тиск на неї з боку представників влади. Зокрема йшлося про те, що голова Ужгородської РДА Руслан Чорнак нібито змушує її написати заяву на звільнення через її політичні погляди.

ВІДЕО ДНЯ

Голова Ужгородської РДА Руслан Чорнак висловив своє бачення цієї ситуації.

«Директор ЗОШ І-ІІ ступенів села Чабанівка, Ужгородського району Лариса Сарваш всупереч діючому законодавству України використовувала своє службове становище для поширення політичних поглядів, проведення політичної агітації.

Реклама

Лариса Сарваш замість того, щоб готувати навчальний заклад до нового навчального року, до опалювального сезону, займатися іншими справами, які в компетенції директора навчального закладу, активно проводила агітацію серед вчителів та батьків учнів школи.

Керівництво відділу освіти Ужгородської РДА неодноразово попереджали Ларису Сарваш про недопустимість проведення передвиборної агітації в стінах навчального закладу.

Реклама

У мене справді на початку тижня відбулася розмова з директором ЗОШ І-ІІ ступенів села Чабанівка Ужгородського району. Під час зустрічі я наполягав на тому, щоб вона припинила ведення політичної агітації в стінах школи. У разі, якщо хоче продовжувати займатися політикою, повинна на час передвиборчої кампанії піти у відпустку, як це й передбачене чинним законодавством України.

Хочу наголосити - жодних розмов про звільнення не було.

Даний інцидент я розцінюю як провокацію, мета якої – набрати додаткові бали на виборах для певної політичної сили, створивши видимість утисків свободи слова.

Реклама

Ще раз хочу відзначити: ніхто не звільнятиме з посади директора ЗОШ І-ІІ ступенів села Чабанівка, Ужгородського району Ларису Сарваш.

Загалом в Ужгородському районі керівні посади навчальних закладів займають представники майже 10 політичних сил, але лише Л. Сарваш вдавалася до використання свого службового становища з метою проведення передвиборної агітації.

Моя позиція особиста й позиція Ужгородської районної влади залишається незмінною – політиці не місце в стінах навчальних закладів».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно