Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Ледида не бачить особливих проблем у виконанні мовного закону на Закарпатті

Олександр Ледида не бачить особливих проблем у виконанні мовного закону на Закарпатті

Олександр Ледида не бачить особливих проблем у виконанні мовного закону на Закарпатті
Голова облдержадміністрації Олександр Ледида у розмові з кореспондентом УНІАН прокоментував особливості реалізації в області підписаного Президентом Закону України «Про засади державної мовної...

Голова облдержадміністрації Олександр Ледида у розмові з кореспондентом УНІАН прокоментував особливості реалізації в області підписаного Президентом Закону України «Про засади державної мовної політики»:

ВІДЕО ДНЯ

- Загалом, я не бачу особливих проблем щодо виконання норм закону, адже Закарпаття – полінаціональний регіон, у ньому мирно століттями уживаються представники різних нацменшин, у нас чи не в єдиних в Україні студенти можуть здобувати вищу освіту угорською, словацькою, румунською мовами. І загалом, з огляду на сусідство Закарпаття з чотирма країнами Євроспільноти, на поширеність цих мов у регіоні, нам майже не треба вчити мови нацменшин чи особливо щось перекладати, щоб зрозуміти одне одного. Я гадаю, в цьому сенсі в Закарпатті буде найлегше, - зазначив Олександр Ледида. - Ми будемо виконувати цей закон, як і будь-який інший нормативний документ, який ухвалює Верховна Рада України та підписує Президент. Якщо в цьому законі прописаний такий механізм, як референдум, то ми його будемо проводити. Відповідно, питання про забезпечення виконання норм закону будуть виносити на розгляд сесій тих районних рад, де забезпечене в необхідному відсотковому відношенні представництво тієї чи іншої національної меншини. Наступний крок – ухвалення бюджетів районів з передбаченими видатками на заходи з виконання норм закону.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно