Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті чоловік змушений жити в туалеті, а влада про нього забула (ВІДЕО)

На Закарпатті чоловік змушений жити в туалеті, а влада про нього забула (ВІДЕО)

На Закарпатті чоловік змушений жити в туалеті, а влада про нього забула (ВІДЕО)
В очікуванні обіцяного владою житла люди, що втратили будинки через зсув ґрунту, змушені роками поневірятися по родичах. 71-річний дідусь, щоб нікому не набридати, живе у туалеті. На Закарпатті...

В очікуванні обіцяного владою житла люди, що втратили будинки через зсув ґрунту, змушені роками поневірятися по родичах. 71-річний дідусь, щоб нікому не набридати, живе у туалеті.

ВІДЕО ДНЯ

На Закарпатті люди, чиє житло засипало ґрунтом, можуть так і не дочекатись обіцяного переселення. Лише в Тячівському районі у родичів і сусідів туляться понад двадцять родин. Іще півтори сотні - на свій страх і ризик живуть у небезпечних зонах. Місцеві чиновники пояснюють: програму нового житла для потерпілих уряд не фінансує вже 5-ть років. Читатйте також Бурхлива стихія затопила село на Закарпатті Багатодітна мати Наталя Мацола показує місце, де колись стояв їхній будинок. Каже, коли стався зсув, велика двоповерхова будівля просто розламалася навпіл. Жінка пригадує, як тоді чиновники наввипередки обіцяли нове житло.

Минули роки, а сім'я досі поневіряється по родичах. З усіх столичних інстанцій листи пересилали назад у район. А районні чиновники лише розводили руками: мовляв, допомогу потерпілим від зсувів обіцяли не вони, а уряд. У місцевому бюджеті грошей на переселення немає. Один з будинків, зруйнованих зсувом, належав 71-річному дідусеві. Його родичка Ольга Мензат каже, що зневірившись у допомозі, чоловік почав заглядати в чарку. Щоби нікому не набридати, переселився до туалету, що вцілів після зсуву.

Реклама

"Він 43 роки пропрацював в колгоспі електриком, а живе зараз в туалеті! Ось дивіться, сидить собі так літом. Зимою до мами йде", - розповідає стурбована жінка. Обіцяного житла лише в Тячівському районі чекають понад двадцять родин, чиї хати зруйнував зсув. Іще півтори сотні родин живуть у зсувонебезпечних зонах, бо грошей на їхнє переселення також немає.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно