Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Головреда "Панорами" за визначні заслуги нагороджено орденом УПЦ "1025-ліття хрещення Русі" (ФОТО)

Головреда "Панорами" за визначні заслуги нагороджено орденом УПЦ "1025-ліття хрещення Русі" (ФОТО)

Головреда "Панорами" за визначні заслуги нагороджено орденом УПЦ "1025-ліття хрещення Русі" (ФОТО)
16 квітня у прес-центрі «Панорама» відбулася презентація книги Василя Андрійовича Гарагонича «І слово – дар Божий», яка напередодні побачила світ в одному з ужгородських видавництв. Зазначимо,...
ВІДЕО ДНЯ

16 квітня у прес-центрі «Панорама» відбулася презентація книги Василя Андрійовича Гарагонича «І слово – дар Божий», яка напередодні побачила світ в одному з ужгородських видавництв.

Зазначимо, що згадана книга вже третя у творчому доробку автора, перу якого належать сотні публікацій різної тематики у районних, обласних і всеукраїнських часописах, – акцентують журналісти газети "Панорама" у №15 від 23 квітня.

Реклама

Перші дві – «Мукачівський кооперативний технікум. Історія і сьогодення» та «Життя прожити – добро творити» вже стали бібліографічною рідкістю. Нове понад 450-сторінкове видання – це публіцистика про героїв нашого часу, яка упродовж останніх років друкувалась у газеті «Панорама», яка готується наприкінці року відзначити своє сімдесятиріччя.

Презентація нової книги співпала з відзначенням вісімдесятирічного ювілею її автора – В.А. Гарагонича, головного редактора газети «Панорама», голови Мукачівської регіональної організації НСЖУ, заслуженого вчителя України. Ось такий подарунок героям книги, читачам та собі зробив наш колега.

Реклама

На презентацію нового видання про мукачівців міста і району зібралось чимало поважних гостей. За визначні заслуги автор книги нагороджений орденом УПЦ «1025-ліття хрещення Русі», який з благословення архієпископа Феодора вручив йому секретар Мукачівсько-Ужгородської православної єпархії отець Віктор. Секретаріат Національної спілки журналістів України відзначив керівника свого мукачівського осередку Почесною грамотою.

Ювіляра також привітали голова Закарпатської обласної державної адміністрації Василь Губаль та голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, нагородивши його Почесними грамотами ОДА та облради.

Виступаючи на презентації, міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл відзначив вагомий внесок у суспільно-культурне життя міста над Латорицею газети «Панорама» та її головного редактора, вручив йому подарунок та Почесну грамоту міської ради.

Реклама

Голова Мукачівської районної ради Іван Михайло та т.в.о. голови Мукачівської райдержадміністрації Василь Кубарич наголошували на вагомій ролі слова у друкованих і електронних ЗМІ у демократичних процесах. За вагомий особистий внесок у правдиве висвітлення життя Мукачівщини головред «Панорами» також нагороджений Почесною грамотою РДА та райради.

Голова Закарпатської обласної ради профспілок удостоїв автора книги «І слово – дар Божий» Почесної грамоти, яку вручив присутній на презентації завідувач відділу облпрофради Сергій Баранчиков. До слів вітання ювіляру долучилася і голова Мукачівського міськкому профспілки працівників культури Ольга Стадник, якій автор книги вручив кілька примірників свого доробку для міської бібліотеки.

Один з героїв і меценатів книги селищний голова Чинадієва, голова Асоціації сільських і селищних голів Мукачівщини Іван Мошак виголосив на зібранні своє поетичне вітання ювіляру, вкотре довівши, що є не тільки класним менеджером, а й талановитим поетом.

Вітав іменинника і справжній знавець друкованого слова, заслужений журналіст України Людвиг Бучинчик, який чверть століття вправно стояв біля редакторського штурвалу газети «Прапор перемоги» – «Панорама».

Не забули свого колишнього викладача і заступника директора Мукачівського кооперативного технікуму, в якому Василь Андрійович став заслуженим учителем України і віддав йому 27 років плідної педагогічної праці, його нинішні колеги з Мукачівського кооперативного фінансово-комерційного коледжу, котрому присвячено чимало сторінок нової книги. Про це на презентації нагадала заступник директора коледжу Любов Долинська. До речі, наступного дня вже у стінах коледжу свого старшого колегу вітали директор Богдан Кабаці, викладачі та студенти…

Ще один із героїв книги, заслужений художник України Юрій Сяркевич поздоровив автора чудовим пейзажем.

Наприкінці презентації, яка супроводжувалася тематичним слайд-шоу, слово взяли молоді талановиті служителі Мельпомени – актори Закарпатського театру драми та комедії Вероніка Тищук (молодша), Рудольф Ланьо та Павло Пріжегодський, у виконанні яких пролунали коломийки на честь ювіляра і очолюваної ним «Панорами», складені при порадництві народної артистки України Лідії Пирогової.

Реклама

Того дня іменинник отримав вітання, квіти і подарунки від колективу «Панорами», рідних, колег і друзів, яким щиро вдячний. Віншували здоров’я і миру ювілярові народні депутати України, колеги-редактори, знані люди України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно