Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Хусті освятили храм Віри, Надії, Любові

В Хусті освятили храм Віри, Надії, Любові
У суботу, 21 липня на території Хустської районної лікарні, яку очолює депутат облради Володимир Роман, освятили новоспоруджений храм на честь великомучениць Віри, Надії, Любові. В урочистостях...

У суботу, 21 липня на території Хустської районної лікарні, яку очолює депутат облради Володимир Роман, освятили новоспоруджений храм на честь великомучениць Віри, Надії, Любові.

ВІДЕО ДНЯ

В урочистостях взяли участь голова обласної ради Іван Балога, Хустський міський голова Володимир Кащук, керівництво району, депутати різних рівнів.

Володимир Роман розповідає, що у 1998 році виник задум спорудити капличку на території лікарні для того, аби хворі мали змогу зреалізувати свої духовні прагнення. Два роки вона будувалась інтенсивно. Та через брак коштів будівництво було призупинено, яке затягнулось.

Реклама

У 2007 році керівництво громадської благодійної організації запропонувало головному лікарю райлікарні для відновлення цього важливого будівництва очолити почесну справу - спеціально створений з цією метою фонд. Він погодився, оскільки розумів, що хворі потребують не тільки лікування та уваги з боку медиків, а й щирої молитви, яка дає віру у зцілення. Його підтримали цілі колективи освітянських, медичних, культурних закладів району, депутати районної та міської рад, прості люди. Невдовзі було укладено угоду з проектно-будівельною організацією «Тиса» відповідну угоду і робота закипіла. З’ясувалось, що є достатньо місця для спорудження цілого церковного комплексу, де можна буде відправляти Богослужіння, хрещення, вінчання, освячення води тощо.

Відтепер тут матимуть змогу молитися не тільки 800 працівників та 500 пацієнтів лікарні, а й жителі прилеглих вулиць міста.

Реклама

Як розповів Володимир Роман, у церкві Віри, Надії, Любові відправлятимуть почергове Богослужніння три найбільші конфесії Хустщини – православна, греко-католицька і католицька. Відповідно на освячення храму були запрошені керівники всіх трьох конфесій. Владики вітали парафіян зі святковою подією, закликали якомога частіше відвідувати святий храм і дарували присутнім своє благословення.

Прес-служба обласної ради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно