Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прикордонники та туроператори домовились про обмін інформацією

Прикордонники та туроператори домовились про обмін інформацією

Прикордонники та туроператори домовились про обмін інформацією
Днями у Чопському прикордонному загоні відбулася нарада між прикордонниками та представниками туристичних фірм, метою якої мали стати домовленості про обмін інформацією. Власне, туристичних...

Днями у Чопському прикордонному загоні відбулася нарада між прикордонниками та представниками туристичних фірм, метою якої мали стати домовленості про обмін інформацією.

ВІДЕО ДНЯ

Власне, туристичних операторів на зустрічі було дуже мало, тому нарада мала більше організаційний характер. Як пояснив т.в.о. начальника Чопського прикордонного загону Віктор Потетенін, прикордонники зацікавлені в тому, аби зберегти систему, впроваджену під час Євро-2012 і на літній туристичний сезон, адже нині черги на кордоні виникають великою мірою через туристичні автобуси. «Буває так, що автобусів немає, а потім приїздять одразу 5, і люди у спеку мусять чекати, поки один контролер з ними розбереться», — зазначив Віктор Потетенін. — Аби такого не було, ми хочемо запропонувати туроператорам надсилати нам електронним листом попередження: такого-то числа о такій-то годині на такий-то пункт пропуску приїде автобус з номерним знаком таким-то і стількома громадянами. Отримавши такі попередження, ми зможемо грамотно спланувати свою роботу, розрахувати потрібну кількість працівників, тобто зробити все, аби туристи проїжджали кордон швидко».

За даними прикордонників, у літні місяці потік туристів збільшився на 33%. 55% усіх туристичних автобусів перетинає кордон через КПП «Тиса». Найбільше проблем під час такого руху організованих туристичних груп виникає з дітьми, точніше, з правильним оформленням пакетів документів для їх вивезення за межі країни. Так, лише за 2012 рік загалом по всім пунктам пропуску прикордонники були змушені повернути 2682 дітей, з них у 1669 не було оформлено нотаріальне доручення від одного з відсутніх батьків, а у 883 випадках цей документ був недійсним.

Реклама

Закарпаттурінформ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно