Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді обговорили концепцію проведення фестивалю мінеральної води

В Ужгороді обговорили концепцію проведення фестивалю мінеральної води

В Ужгороді обговорили концепцію проведення фестивалю мінеральної води
В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало проведення на Закарпатті 22 липня фестивалю мінеральної води «Сила життя – у джерелах Карпат» (на території між селами...

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало проведення на Закарпатті 22 липня фестивалю мінеральної води «Сила життя – у джерелах Карпат» (на території між селами Поляна та Уклин).

ВІДЕО ДНЯ

Детальніше про програму та гостей фестивалю розповів голова сільради с. Поляна Іван Дрогобецький.

За його словами, це вже вп’яте Свалявщина проводить фестиваль, присвячений головній гордості району – цілющій мінеральній воді. Гості фестивалю (а їх очікують до 20 тисяч) зможуть дізнатися від фахівців про властивості води з кожної із свердловин, яких у районі є кілька. А також будуть представлені можливості лікувальних закладів.

Реклама

До слова, ні з бюджету села, ні з району кошти на фестиваль не виділялися. Усе – за спонсорський кошт, в основному за рахунок приватних підприємців. Кошторис свята – майже півмільйона гривень. З обласного бюджету виділено 10 тисяч гривень на інформаційні афіші.

Хедлайнером фестивалю стане гурт С.К.А.Й. Музиканти навіть змінили заради фестивалю свою концертну програму - скасували поїздку до Миколаєва. Також виступатимуть художні колективи Свалявського району.

Реклама

Однією з родзинок стане вечірній феєрверк, оскільки він на «Силі життя» - традиційно чи не найбільший в області. До того ж, цьогоріч у с. Поляна триватиме Кубок Західного регіону серед піротехнічних клубів України. Після змагання усі учасники (члени піротехнічних клубів із Дрогобича, Чернівців, Хмельницького, Закарпаття та інші) об’єднаються та влаштують спільний салют.

Окрім місцевих мешканців та гостей з інших сіл і міст України у фестивалі візьмуть участь консули сусідніх країн, а також делегація із міста-побратима Поляни - Старої Любовні.

До слова, завдяки мінеральній воді (тобто оздоровчим закладам, як діють на її базі) село Поляна має досить пристойний річний бюджет – понад 4 млн грн. (у селі мешкають понад 3600 людей). «У Поляні не працює тільки той, хто не хоче. А всі інші мають роботу. Щодня на роботу приїжджають і 2 автобуси людей з Мукачева», - каже сільський голова. Поляна – чи не єдине село області, яке за надходженнями у бюджет не відчуває загальної економічної кризи.

Реклама

Ужгородський прес-клуб

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно