Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • За дослідження в галузі рака УжНУ отримав європейський грант

За дослідження в галузі рака УжНУ отримав європейський грант

За дослідження в галузі рака УжНУ отримав європейський грант
У м. Барселоні (Іспанія) 27 – 30червня відбувся 14-й Всесвітній конгрес, присвячений пухлинам шлунково-кишкового тракту. Основні теми пленарних засідань — проблеми ранньої діагностики та лікування...

У м. Барселоні (Іспанія) 27 – 30червня відбувся 14-й Всесвітній конгрес, присвячений пухлинам шлунково-кишкового тракту. Основні теми пленарних засідань — проблеми ранньої діагностики та лікування раку підшлункової залози, печінки, жовчних протоків та жовчного міхура, рак стравоходу та шлунку, колоректальний рак, а також стромальні пухлини шлунково-кишкового тракту. Значу увагу конгрес приділив пошуку оптимальної лікувальної тактики та ефективних комбінацій сучасних хірургічних технологій з методами променевої та хіміотерапії з використання таргетних препаратів.

ВІДЕО ДНЯ

УжНУ представив на конгресі кандидат медичних наук, доцент С. В. Жеро зі стендовою доповіддю «Colorectal cancer as a second malignancy in patients with chronic myeloid leukemia – frequency and treatment tactics». Роботу виконано на кафедрі променевих методів діагностики, клінічної онкології, анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО УжНУ (зав. кафедрою – проф. Є.С.Готько) у співпраці з фахівцями кафедри онкології Запорізької медичної академії післядипломної освіти (проф. О.О Ковальов.) та Дніпропетровського обласного онкологічного диспансеру. За підсумками презентації стендової доповіді та її обговорення доповідачу присуджено один з семи Travel Grant від ESMO (Європейського співтовариства медичних онкологів). Матеріали роботи вийшли друком у Annals of Oncology – провідному онкологічному виданні Європи.

Варто зазначити активну участь фахівців кафедри променевих методів діагностики та клінічної онкології у міжнародному науковому та клінічному співробітництві, багатоцентрових клінічних дослідженнях, регулярну участь керівника кафедри – проф. Є.С. Готька у конгресах провідних міжнародних онкологічних співтовариств (ASCO, ESMO, UICC) з відповідними міжнародними публікаціями.

Реклама

Прес-служба УжНУ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно