Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • З початку року на закарпатських підприємствах травмувалось тридцять осіб

З початку року на закарпатських підприємствах травмувалось тридцять осіб

З початку року на закарпатських підприємствах травмувалось тридцять осіб
За інформацією начальника теруправління Михайла Саварина, діяльність служби зосереджувалась і направлялась на безумовне виконання наказів, розпоряджень та плану роботи Держгірпромнагляду України при...

За інформацією начальника теруправління Михайла Саварина, діяльність служби зосереджувалась і направлялась на безумовне виконання наказів, розпоряджень та плану роботи Держгірпромнагляду України при суворому дотриманні чинного законодавства.

ВІДЕО ДНЯ

Основні зусилля спрямовувалися на запобігання випадків виробничого травматизму та нещасних випадків. Під особливим постійним контролем фахівців перебували об’єкти з високим ступенем ризику. Протягом І півріччя 2012 року державними інспекторами здійснено 928 перевірок, за наслідками яких призупинялася або тимчасово заборонялася робота 890 потенційно небезпечних для здоров’я і навіть життя працюючих об’єктів (машин, механізмів). За допущені порушення чинного законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 607 посадовців, у т.ч. 293 перших керівників підприємств різних форм власності.

Впродовж І півріччя 2012 року зареєстровано 30 потерпілих від нещасних випадків на виробництві, в тому числі 3 – зі смертельним наслідком (за аналогічний період минулого року на підприємствах, організаціях області було травмовано 24 працівника, у т.ч. смертельно – чотири). Нещасні випадки зі смертельними наслідками (по одному в кожному) мали місце на підприємствах таких галузей, як лісове і сільське господарство, автодорожній транспорт. Їхні основні причини – невиконання вимог інструкцій з охорони праці; недостатній контроль за дотриманням працівниками технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, використанням засобів колективного та індивідуального захисту, виконання робіт відповідно до вимог з охорони праці; невиконання посадових обов’язків, недосконалість системи управління охороною праці, порушення Правил дорожнього руху, особиста необережність потерпілого.

Реклама

З початку року в області стався також нещасний випадок, пов’язаний з використанням газу в побуті, внаслідок якого загинуло двоє осіб (проведено технічне розслідування). З метою запобігання, профілактики виробничого травматизму причини нещасть детально аналізувалися у ході засідань Колегії територіального управління; розроблено та втілюються у життя заходи, спрямовані на посилення безпеки працюючих.

Управління Держгірпромнагляду в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно