Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Іршавську районну лікарню переведуть на опалення дровами

Іршавську районну лікарню переведуть на опалення дровами
Голова Іршавської райдержадміністрації Віктор Феєр провів нараду із питаннь реконструкції котельні райлікарні та її переведення на альтернативний вид опалення, а також зручного облаштування у...

Голова Іршавської райдержадміністрації Віктор Феєр провів нараду із питаннь реконструкції котельні райлікарні та її переведення на альтернативний вид опалення, а також зручного облаштування у відділеннях подачі гарячої та холодної води.

ВІДЕО ДНЯ

Така робота вже проводиться в дитячих навчальних закладах. Тому директору ТОВ «Добро-Буд» було попередньо дано завдання розробити план щодо переробки системи опалення та водопостачання Іршавської районної лікарні, який він на нараді й презентував.

Спочатку всі обговорили сучасний стан електро-, водо- та тепломережі райлікарні й суттєву економію від її переходу на інший вид обігріву. Адже встановлення модульної котельні значно знизить затрати на обігрів площі в 9 тис. кв.м. Хоча, щоб максимально зберегти тепло, потрібно здійснити повну реконструкцію опалювальної системи, замінити електропроводку й вікна, утеплити фасад та дах, що потребує значних коштів.

Реклама

На нараді йшла також мова й про типи котлів: в кожного є свої «плюси» й «мінуси». Електрокотел більш екологічний, але поетапне підвищення цін в Україні зводить нанівець бажаний результат. Як варіант – встановлення трьохтарифного лічильника. Твердопаливні котли більш надійні, зручні й прості в експлуатації, та згоряння вугілля може дати багато копоті й диму. Дрова більш доступний вид палива для нашого регіону.

Також, для постійної наявності води у відділеннях, запропоновано встановити великі ємності чи резервуари для її запасу, з яких насосом вона подаватиметься за потребою. Для економічного використання гарячої води потрібні електронагрівачі (бойлери), хоча б 27 для початку.

Реклама

Вартість проекту оцінується близько в один млн. гривень. На завершення підсумовано, що даний проект потрібно чим скоріше втілити в життя, адже його впровадження дасть економію до 50% фінансових витрат та значно покращить умови надання медичних послуг.

Прес-служба Іршавської РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно