Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпаття завітала делегація з Казахстану

На Закарпаття завітала делегація з Казахстану
У понеділок, 10 липня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся з ректором Міжнародної професійної академії «Туран-Профі» (Республіка Казахстан) Маненом Омаровим. Також у зустрічі взяли...

У понеділок, 10 липня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся з ректором Міжнародної професійної академії «Туран-Профі» (Республіка Казахстан) Маненом Омаровим. Також у зустрічі взяли участь заступник керівника краю Володимир Приходько, представник МПА «Туран-Профі» в Україні Мирослав Опачко та помічник ректора МПА «Туран-Профі» Петро Марцев.

ВІДЕО ДНЯ

Співпраця на регіональному рівні у промисловій, туристичній та освітній сферах цікавить гостей з Казахстану, зазначив під час зустрічі ректор МПА «Туран-Профі» Манен Омаров:

- Вже більше 20 років обидві країни розвиваються самостійно, проте діалог між країнами налагоджений не так добре, як того б хотілося. Нині, наприклад, на ринку автомобілебудування Казахстану велику частку займає Росія. В Україні теж є підприємства, які виробляють ті ж автівки, їх перевага – близькість до кордонів зі Словаччиною, Угорщиною та іншими країнами ЄС. Цей аспект нас дуже приваблює, - зазначив Манен Омаров.

Реклама

Також зацікавлені казахи і в навчально-оздоровчому туризмі. Розвиток бізнесу в східній країні потребує кваліфікованих кадрів, тому розглядається можливість співпраці у питанні підготовки фахівців у Закарпатті, створення спільного навчального центру.

- Закарпаття – край унікальний тим, що тут зберігся санаторно-лікувальний відпочинок. Наші оздоровниці залишаються дуже популярними серед українців. На базі таких закладів можна як оздоровлюватися, так і організовувати спільні навчальні семінари, - підсумував очільник Закарпаття Олександр Ледида.

Реклама

Делегація із Казахстану перебуватиме на Закарпатті 3 дні.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно