Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прокуратура продовжує вилучати гральні автомати

Прокуратура продовжує вилучати гральні автомати
Боротьба з гральним бізнесом на Закарпатті і надалі одна з найактуальніших проблем для працівників правоохоронних органів. На цьому, 9 липня, наголосили у прокуратурі Закарпатської області учасники...

Боротьба з гральним бізнесом на Закарпатті і надалі одна з найактуальніших проблем для працівників правоохоронних органів. На цьому, 9 липня, наголосили у прокуратурі Закарпатської області учасники міжвідомчої наради щодо стану додержання вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні».

ВІДЕО ДНЯ

Незважаючи на вжиті заходи на території області порушення вказаного закону набули системного та поширеного характеру, а проведена правоохоронними органами робота на даному напрямку є недостатньою та потребує суттєвої активізації.

Окремі суб’єкти господарювання продовжують незаконно займатись гральним бізнесом, отримуючи від цього прибутки.

Реклама

Заборонений гральний бізнес часто діє під виглядом інтерактивних клубів, у яких пропонується доступ до інтернет - сайтів, де можна зіграти в азартні ігри, а за умови виграшу, касир виплачує готівку.

В області спостерігається масове відкриття інтернет - клубів, інтернет-кафе, інтерактивних клубів, азарт - клубів, закладів з надання послуг, пов’язаних із здійсненням електронних платежів, спортивних аналітичних агентств, які маскують організацію та проведення азартних ігор під видом діяльності з надання доступу до інтернет - мережі.

Реклама

Виявлення порушень у вказаній сфері покладено на органи внутрішніх справ України та державної податкової служби.

У провадженні слідчих органів внутрішніх справ Закарпаття перебуває 13 кримінальних справ за ст.203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом), з яких одна порушена органами прокуратури області.

У ході наради також відзначено, що діяльність підпільних гральних закладів концентрує у цих місцях осіб, схильних до вчинення злочинів. Зважаючи на недостатню профілактичну роботу правоохоронних органів.

Реклама

Протягом січня-червня 2012 року до органів внутрішніх справ області надійшли 72 заяви і повідомлення про злочини вказаної категорії, за результатами розгляду яких по 58 випадках прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи, і тільки по 8 заявах і повідомленнях порушено відповідно 8 кримінальних справ, 5 з них вже направлено за належністю. Крім того, за однією заявою, яка на кінець 2011 року перебувала у залишку вже також порушено кримінальну справу.

За результатами проведених перевірок органами внутрішніх справ області з початку року вже вилучено 174 гральні автомати, 23 системні блоки, на яких інстальовано гру, призначену для азартних розваг та одну рулетку.

У підсумку учасниками проведеної міжвідомчої наради прийнято рішення організувати та провести перевірки із залученням контролюючих органів та органів внутрішніх справ, працівників управлінь освіти районних адміністрацій у комп’ютерних та інтерактивних клубах, інтернет-клубах та інтернет-кафе, які розташовані на території області. При цьому, перевірятимуть як додержання вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», так і обмежень щодо відвідування неповнолітніми цих закладів у навчальний та нічний час.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно