Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Контрабандисти збили літак Держприкордонслужби України? (ФОТО, ВІДЕО)

Контрабандисти збили літак Держприкордонслужби України? (ФОТО, ВІДЕО)

Контрабандисти збили літак Держприкордонслужби України? (ФОТО, ВІДЕО)
За однією з версій літак Держприкордонслужби України, який розбився неподалік села Руський Мочар Великоберезнянського району Закарпатської області, міг зачепитися за верхівки сосен. Причини...

За однією з версій літак Держприкордонслужби України, який розбився неподалік села Руський Мочар Великоберезнянського району Закарпатської області, міг зачепитися за верхівки сосен.

ВІДЕО ДНЯ

Причини катастрофи літака, який тільки в 2011 році вступив на службу до прикордонників, буде з'ясовувати спецкомісія. Поки розглядаються три основні версії: помилка пілота, відмова техніки і навіть витівки контрабандистів. Однак, попередню причину аварії наразі не називають, бо ще потрібно розшифрувати записи "чорної скриньки".

– Пілот був дуже досвідчений, за спиною 500 годин нальотів, що стосується техніки, такі літаки стоять на службі багатьох країн Європи, тому ми і вибрали Diamond. Крім того, літак проходить черговий техогляд в кінці квітня, ніяких відхилень не було. Не можна виключати версію, що лайнер могли збити. Хоча виявити цю машину в небі не просто. Вона безшумна і літає на великій висоті, а значить, практично не помітна, – розповідають в Держприкордонслужбі України.

Реклама

Однак очевидці розповідають, що в даному випадку літак літав низько, понад головами людей, що відпочивали на річці у Великому Березному, по-суті лякаючи їх.

Вийти на місце катастрофи допоміг мобільний телефон командира – він не зіпсувався і весь час працював.

Реклама

За словами керівників Держприкордонслужби України, на період слідства літаки Diamond, яких в Україні було три екземпляри, знімуть з польотів. Для з'ясування причин аварії залучать фахівців з Австрії.

Патрульний літак Diamond-42 був виготовлений 2010 року. Наліт з початку експлуатації цього борту, який зазнав аварії, становивв 226 годин. На літаку було встановлено спеціальне обладнання для здійснення тепловізійної та відеозйомки місцевості.

Реклама
Контрабандисти збили літак Держприкордонслужби України? (ФОТО, ВІДЕО) – 01
Контрабандисти збили літак Держприкордонслужби України? (ФОТО, ВІДЕО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно