Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Синевирській Поляні живе 82 матері-героїні

У Синевирській Поляні живе 82 матері-героїні
Жінка, яка виховує багатьох дітей, робить героїчну справу, адже весь час доводиться присвячувати дітям. Такі матері удостоюються звання «Мати-героїня». Наші кореспонденти відвідали село, де на...

Жінка, яка виховує багатьох дітей, робить героїчну справу, адже весь час доводиться присвячувати дітям. Такі матері удостоюються звання «Мати-героїня». Наші кореспонденти відвідали село, де на почесне звання мати-героїня заслуговують аж 82 жінки.

ВІДЕО ДНЯ

Виховати та виростити дитину – важкий труд. А ще коли їх шестеро, а то й восьмеро. Така жінка, без сумніву, заслуговує звання «Мати – героїня». Чимало таких героїнь живе у селі Синевирська Поляна Міжгірського району.

Серед них і пані Василина. Вона виростила сімох дітей. І одна з перших у селі отримала звання. Жінка зізнається, у житті було всяке, не завжди жилося легко. Зараз, коли діти виросли, а онуки ще підростають, пані Василина знаходить час для того, аби вишивати рушники. Її у селі знають як вправну майстриню, крім того, вона ще і пряде. З шерстяних ниток жінка в’яже теплі шкарпетки для дітей, які все частіше у пошуках кращого життя їздять на заробітки за кордон.

Реклама

Нелегко живеться й іншій багатодітній сім’ї. Пані Ірина родом з Молдавії. Вийшла заміж на Міжгірщині та народила сімох хлопчиків та дівчинку. Розповідаючи про те, як живеться в такій великій дружній родині, не стримує сліз. Ці дві сім’ї – не єдиний приклад того, як живуть багатодітні сім’ї у Синполяні.

На сьогоднішній день у селі з двома тисячами населення 62 сім’ї, у яких виховується 3 і більше дітей. А 82 жінки за особливий вклад матері у виховання дітей носять почесне звання «Мати-героїня». Та попри титули, живеться хоч і дружньо, та не завжди легко. Найбільше, що непокоїть жінок, – це безробіття. Адже діти та чоловіки все частіше виїжджають за кордон, залишаючи матерів-героїнь удома.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно