Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Іршавщині засідала координаційна рада з питань протидії поширенню наркоманії

На Іршавщині засідала координаційна рада з питань протидії поширенню наркоманії

На Іршавщині засідала координаційна рада з питань протидії поширенню наркоманії
З моменту створення координаційної ради з питань протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в Іршавському районі пройшло не...

З моменту створення координаційної ради з питань протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в Іршавському районі пройшло не так і багато часу. Цього року координаційна рада засідала вдруге. Було розглянуто дві планові питанння «Про стан роботи по відпрацюванню навчальних та розважальних закладів щодо виявлення та викриття в них фактів незаконного обігу наркотиків» та «Про стан наркоманії в районі, випадки надання лікувально-реабілітаційної допомоги наркозалежним та заходи з контролю за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в лікувальних закладах».

ВІДЕО ДНЯ

По першому питанню розповіла начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Попович Г. В., яка сказала, що основним напрямком діяльності служби у справах дітей є реалізація державної політики щодо захисту прав та законних інтересів дітей, запобігання злочинності та правопорушенням серед них. З цією метою служба здійснює рейди, комплексні відпрацювання торгових точок, кафе. В тому числі служба велику увагу приділяє виявленню фактів втягнення неповнолітніх у вживання наркотиків. З цього приводу також виступив заступник начальника райвідділу внутрішніх справ Лещишин М. М., який зазначив, що міліцією в ході відпрацювань встановлюються в першу чергу особи, які постачають наркотики, тобто безпосереднє джерело постачання наркотиків. За його словами, в порівнянні з минулим роком випадки, пов’язані з обігом наркотичних засобів, не збільшилися. Працівниками районного відділу вживаються всі можливі заходи для того, щоб протидіяти будь-яким випадкам таких кримінально-караних діянь як злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, що спрямовані проти здоров’я населення, а також адміністративним правопорушенням у цій сфері.

По другому питанню виступив районний нарколог Баландін В. М. Він проінформував присутніх про стан справ щодо наркоманії в районі. При цьому зазначив, що випадків надання лікувально-реабілітаційної допомоги наркозалежним в районі не зафіксовано. Однією з проблем є необхідність у застосуванні спеціальних засобів з виявлення в організмі людини наркотиків, психотропів, яких наразі немає. Проте, дане питання невдовзі може бути вирішено, адже врегульовуються правові аспекти придбання та застосування спеціальних тестів для проведення уриноконтролю. Начальник відділу охорони здоров’я Горзов А. А. зазначив, що всі препарати, що містять наркотичні засоби, які надаються онкохворим або іншим особам у визначених законом випадках, зберігаються належним чином. Для цього є ліцензія, загратоване приміщення, сейф та інше.

Реклама

Прес-служба Іршавської РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно