Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатським туристам показуватимуть концтабори

Закарпатським туристам показуватимуть концтабори
На Закарпатті розпочинається масштабний проект, під час якого досліджуватимуться особливості примусової праці в Закарпатті періоду окупації (1939–1944) та її сучасне відлуння.Експерти проекту...

На Закарпатті розпочинається масштабний проект, під час якого досліджуватимуться особливості примусової праці в Закарпатті періоду окупації (1939–1944) та її сучасне відлуння.Експерти проекту поставили перед собою залучити до участі представників різних поколінь у докладному вивченні та популяризація трагічних сторінок Закарпаття (1939–1944), пов’язаних з примусовою трудовою мобілізацією певних верств місцевого населення.

ВІДЕО ДНЯ

Упродовж 2012 року здійснюватимуться історико-архівні та усно-історичні дослідження про примусові трудові мобілізації в Закарпатті (1939–1944) за участі студентів, здобувачів і вчених історичного факультету Ужгородського національного університету. Передбачено тематичну виставку архівних документів і супроводження її просвітницькими лекціями під час екскурсій учнівських і студентських груп.

Кафедра туризму УжНУ планує також розробити туристичний просвітницько-пізнавального маршрут «Невільницький шлях. Табори примусової праці в Закарпатті періоду окупації (1939 – 1944)» та створити документальний фільм про життєві долі закарпатців під час і після їх примусової праці років Другої світової війни.

Реклама

У рамках проекту вийде друком книжка «У рабстві: Усні історії примусових робітників із Закарпаття 1939 – 1944 років». Для студентів оголосять конкурс наукових робіт (у тому числі курсових, бакалаврських, дипломних, магістерських) із проблеми використання примусової праці населення Закарпаття і суміжних регіонів у роки Другої світової війни.

Кінцевим завдання серії заходів є вшанування мешканців Закарпаття, що стали жертвами нацизму, війни, окупаційних режимів; поглиблення взаєморозуміння між різними етнічними спільнотами, що проживають у регіоні та виховання молодого покоління у дусі патріотизму і толерантності.

Реклама

Здійснюють проект Ужгородський національний університет, Державний архів Закарпатської області, Закарпатська обласна державна телерадіокомпанія, Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти, Ужгородський комерційний технікум, Благодійний центр «Віфанія» християн віри євангельської, Місіонерське товариство «Блага вість», Закарпатська обласна організація «Єдиний центр», видавництво Закарпаття, та органи місцевого самоврядування (міські, сільські та селищні ради) Закарпатської області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно