Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатців засудили за побиття людини

Закарпатців засудили за побиття людини
Вироком Ужгородського міськрайонного суду за скоєння хуліганства засуджено двох 20-річних жителів селища Середнє, Ужгородського району. Два брати, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, побили...

Вироком Ужгородського міськрайонного суду за скоєння хуліганства засуджено двох 20-річних жителів селища Середнє, Ужгородського району. Два брати, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, побили торік чоловіка.

ВІДЕО ДНЯ

За це отримали по три роки позбавлення волі. При цьому суд застосував до засуджених іспитовий термін на три роки, тобто за гратами брати не опиняться.

На обох засуджених також покладено обов'язки не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання, періодично з'являтися для реєстрації, - повідомляє інспектор по роботі з населенням і громадськими формуваннями Ужгородського РВ УМВС ст. лейтенант міліції Маряна Марчишак.

Реклама

Згідно з вироком суду, у березні минулого року згадані родичі прийшли з Середнього в сусіднє село Лінці Ужгородського району, аби купити продукти харчування та цигарки. Обидва перебували в стані алкогольного сп'яніння. Коли підходили до магазину, то побачили чоловіка, у якого попросили цигарку. Той відмовив у грубій формі. П’яних це розлютило, в результаті чого виник конфлікт. Через деякий час хулігани заспокоїлись і чоловік пішов собі дорогою попереду них. Однак хлопці наздогнали свою жертву поблизу автобусної зупинки в селі й стали бити. Від ударів чоловік упав, а вони продовжували наносити йому удари по голові та тулубу.

Наступного дня потерпілий звернувся із заявою до міліції.

Реклама

За фактом хуліганства (ст. 296 ч.2 Кримінального кодексу України) слідчі порушили кримінальну справу. За описами потерпілого працівники карного розшуку Ужгородського РВ УМВС невдовзі затримали обох забіяк. Після завершення слідства справу передали до суду. У судовому засіданні сам потерпілий заявив, що претензій матеріального та морального характеру до підсудних він не має, цивільний позов заявляти не бажає, оскільки завдану йому шкоду підсудними відшкодовано.

Оцінюючі зібрані докази в сукупності, суд кваліфікував дії підсудних як хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб.

Володимир Павлюх

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно