Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатський "Єврокар" приховує податки?

Закарпатський "Єврокар" приховує податки?
У зв’язку із заявами у пресі керівників заводу "Єврокар", що через постійні перевірки вони збираються згортати свою діяльність у нашому краї, прокуратурою Закарпатської області було проведено...

У зв’язку із заявами у пресі керівників заводу "Єврокар", що через постійні перевірки вони збираються згортати свою діяльність у нашому краї, прокуратурою Закарпатської області було проведено перевірку щодо обґрунтованості порушеної стосовно службовців заводу кримінальної справи.

ВІДЕО ДНЯ

12 квітня слідчим відділом ДПС у Закарпатській області порушено кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ПрАТ «Єврокар», що призвело до фактичного недонадходження до бюджету понад 2 млн. 783 тис.грн. ( ч.3 ст. 212 КК України).

Прокуратура Закарпатської області провела перевірку, щодо законності порушення податковими органами даної кримінальної справи. З’ясовано, що службові особи «Єврокару» допустили порушення Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»,«Про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно» тощо. Матеріали перевірки свідчать про те, що службовці даного підприємства умисно ухилялися від сплати податків шляхом заниження податку на прибуток та податку на додану вартість, що призвело до недонадходження до бюджету коштів у особливо великих.

Реклама

У зв’язку із порушенням кримінальної справи, оперативними працівниками ДПС, на підставі постанов Ужгородського міськрайонного суду, проводилися виїмки оригіналів кредитних договорів та первинних фінансово-бухгалтерських документів. Перевірка також показала, що виїмка документів з підприємства «Єврокар» та баківських установ проводилась з дотриманням вимог Кримінально-процесуального кодексу України, фактів порушення процесуального законодавства при проведені даних слідчих дій не виявлено.

Проте, головний бухгалтер «Єврокару» звернулася зі скаргою про порушення даної кримінальної справи до суду. Відповідно суд, своєю постановою зупинив слідчі дії на час розгляду її скарги. Тому, на даний час досудове слідство по даній кримінальній справі призупинено.

Реклама

Прокуратура Закарпатської області контролює законність дій правоохоронців при розслідування даної кримінальної справи.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно